Bramborové noky se zelím a uzeným tofu
Tento recept je snad nejjednodušší ze všech mých receptů. Je opravdu rychlý, za malou chvíli je jídlo připraveno, protože vše v podstatě jen smícháte v kastrolu. Tento recept je také velice oblíbený u mých kamarádů ( mužského pohlaví ) a předpokládám, že nemusím zmiňovat proč:). Jestli nemáte v oblibě kupované noky, udělejte si svoje vlastní. A pokud zrovna nemáte po ruce uzené tofu a chcete si tento recept udělat, můžete ho nahradit uzeným tempehem.
Počet porcí : 3 - 4 porce
SUROVINY :
- 1 balení bramborových noků
- 1 sklenice sterilovaného bílého zelí (kupovaného nebo domácího) - 0,64 kg
- 350 g bílé cibule
- 2 balení uzeného tofu (cca 400 g)
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
- Petrželová nať na ozdobu
POSTUP :
Noky uvaříme dle návodu a dáme stranou.
Ve velkém hrnci si rozpálíme rostlinný olej a vložíme do něj najemno nakrájenou bílou cibuli. Pražíme cca 3 minuty, poté přikryjeme pokličkou a dusíme dalších 5 minut. Poté k cibuli přidáme uzené tofu nakrájené na kostečky a za častého míchání smažíme cca 15 minut, dokud se nezačne na tofu dělat krustička.
Šťávu ze zelí slijeme bokem do sklenice, později jí budeme trochu potřebovat. Zelí vyklopíme do hrnce, zamícháme a společně se vším ostatním vaříme cca 10 minut. Pokud se nám tofu přichytává na spodek hrnce, přilijeme trošičku nálevu ze zelí.
Nyní již jen přidáme uvařené noky, zamícháme, prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.
Dobrou chuť