Bramborové noky se zelím a uzeným tofu

Tento recept je snad nejjednodušší ze všech mých receptů. Je opravdu rychlý, za malou chvíli je jídlo připraveno, protože vše v podstatě jen smícháte v kastrolu. Tento recept je také velice oblíbený u mých kamarádů ( mužského pohlaví ) a  předpokládám, že nemusím zmiňovat proč:). Jestli nemáte v oblibě kupované noky, udělejte si svoje vlastní. A pokud zrovna nemáte po ruce uzené tofu a chcete si tento recept udělat, můžete ho nahradit uzeným tempehem.


Počet porcí : 3 - 4 porce


SUROVINY :

  • 1 balení bramborových noků
  • 1 sklenice sterilovaného bílého zelí (kupovaného nebo domácího) - 0,64 kg
  • 350 g bílé cibule
  • 2 balení uzeného tofu (cca 400 g)
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti
  • Petrželová nať na ozdobu


POSTUP :

Noky uvaříme dle návodu a dáme stranou.

Ve velkém hrnci si rozpálíme rostlinný olej a vložíme do něj najemno nakrájenou bílou cibuli. Pražíme cca 3 minuty, poté přikryjeme pokličkou a dusíme dalších 5 minut. Poté k cibuli přidáme uzené tofu nakrájené na kostečky a za častého míchání smažíme cca 15 minut, dokud se nezačne na tofu dělat krustička.

Šťávu ze zelí slijeme bokem do sklenice, později jí budeme trochu potřebovat. Zelí vyklopíme do hrnce, zamícháme a společně se vším ostatním vaříme cca 10 minut. Pokud se nám tofu přichytává na spodek hrnce, přilijeme trošičku nálevu ze zelí.

Nyní již jen přidáme uvařené noky, zamícháme, prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.

Dobrou chuť 

Bramborové noky se zelím
Bramborové noky se zelím