Karamelová granola s čokoládou

SUROVINY :

  • 150 g žitných vloček
  • 100 g ovesných vloček
  • 150 g směs ořechů - kešu a mandlí
  • 40 g hořké čokolády
  • 40 g kakaových bobů
  • 90 g sušených banánů bez cukru
  • 40 g kokosových chipsů
  • 100 g datlové pasty
  • 30 g kokosového oleje
  • 3 polévkové lžíce čekankového sirupu s karamelem
  • 2 špetky soli

POSTUP :

Troubu si rozehřejeme na 150°C a vysteleme si hluboký plech pečicím papírem. Do velké mísy vložíme žitné i ovesné vločky. Přidáme k nim nasekané mandle a kešu na větší kusy a promícháme.

Do malé misky nalijeme rozpuštěný kokosový olej, datlovou pastu a čekankový sirup. Vše promícháme, aby se nám suroviny spojily. Poté je nalijeme do misky s vločkami a nejlépe za pomoci rukou promícháme. Datlová směs musí obalit veškeré ořechy a vločky. Nyní připravenou směs přendáme na nachystaný plech. Rozprostřeme po celé ploše a vložíme do trouby. Takto připravenou granolu pečeme cca 15 minut. Po 15 minutách vytáhneme z trouby a promícháme. Poté pečeme dalších 15 minut.

Mezitím co se granola peče v troubě, si přichystáme zbytek potřebných surovin. Do misky si odvážíme kakaové boby, kokosové chipsy, hořkou čokoládu, která je nasekaná na jemno a jako poslední sušené banány, které nalámeme na větší kusy v ruce.

Po uplynutí celkového pečení, což je 30 minut, plech vytáhneme a k upečené granole přidáme tuto nachystanou směs banánů, kokosu atd. Promícháme a vložíme do trouby na posledních 5 minut. Troubu vypneme a necháme v ní granolu dojít.

Než budeme hotovou granolu přendávat do sklenic, musí být vyschlá a celá suchá. Jinak se nám začne kazit. Takto vydrží týden.

Přeji dobrou chuť