Bageta plněná majo-salátem a vegan nudličkami
Pokud nestíháte (což je v této hektické době úplně normální), tak se za to nemusíte vůbec stydět a přijdou Vám vhod takovéto rychlé recepty jako je tato plněná bageta. Pokud zvolíte správné složení a velikost, tak plněné bagety můžete klidně podávat i jako rychlý oběd. A nemyslete si, že u nás doma je stále navařeno. Někdy se stane, že vytáhnu třeba jen co dům dá nebo i nějaké alternativní vegan maso, které mám vždy připraveno v lednici nebo v mrazáku. Tyto zásoby mi slouží právě na tyto dny, kdy není absolutně na nic čas. Jinak je příprava této bagety opravdu rychlá a jednoduchá. Jediná práce je zde majo salátek, který je odlehčený sójovou zakysanou smetanou a je plný čerstvé i zavařené zeleniny. Dokonce si tento salát dokážu představit jíst i jen tak s krekrem. Chuťově mému partnerovi připomínal řáholecký salát, ten já bohužel neznám, takže nemůžu porovnat, ale je opravdu výborný a stojí za hřích... :)) Ta kombinace čerstvé zeleniny, kyselkavé chuti zavařené okurky, vegan majonézy, čerstvé cibulky, zauzené chuti papriky a vlašských ořechů je totiž opravdu lahodná. :)
Počet porcí : 2 porce
SUROVINY :
- 2 ks vaší oblíbené bílé bagety
- 150 g vege nudličkek od Pana Hráška
- 1 ks česneku
- 1/2 čajové lžičky uzené papriky
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 1 ks červené papriky
- 1 hrstka polníčku
- 4 velké listy pekingského zelí - zelená část
- 4 velké listy pekingského zelí - spodní část
- 40 g mrkve
- 40 g zavařených okurek
- 50 g vlašských ořechů
- 35 g červené cibule
- 15 g jarní cibulky
- 3 polévkové lžíce vegan majonézy
- 2 polévkové lžíce rostlinné zakysané smetany
- 1/2 čajové lžičky dijonské hořčice
- 2 špetky černé soli
- 1/2 čajové lžičky kurkumy
- 3/4 čajové lžičky uzené papriky
- 1 čajová lžička jablečného octa
- Pepř dle chuti
POSTUP :
Nejdříve si opláchneme vege nudličky a vložíme do mísy. Přidáme nastrouhaný česnek a uzenou papriku. Dáme stranou.
Nyní si uděláme majo - salátek. Do větší misky nakrájíme na kostky spodní část pekingského zelí a jemně nasolíme. Zelí nám pustí vodu a změkne. Vodu slijeme a přidáme nastrouhanou zavařenou okurku, mrkev nastrouhanou najemno, jarní cibulku nakrájenou na větší kousky, majonézu, zakysanou smetanu, kurkumu, sůl, uzenou papriku a zamícháme. Přidáme jablečný ocet a doladíme chuť solí a pepřem. Dáme do lednice odpočinout. Nasekané vlašské ořechy přidáme až těsně pře plněním bagety.
Na střední oheň dáme pánev a do ní rostlinný olej. Jakmile se olej rozpálí, vložíme nudličky a opražíme je. Pozor aby nám nezhořkla paprika.
Nyní budeme plnit bagety. Bagety rozpůlíme napůl, na dno dáme zelenou část pekingského zelí, nato majo - salát ( do kterého jsme přidali vlašské ořechy), opražené nudličky, červenou papriku nakrájenou na silné nudličky a dozdobíme polníčkem.
Můžete servírovat buď jako rychlý oběd nebo jako večeři.
Přeji dobrou chuť