Bageta s tofu rybou ve vinném těstíčku
Bageta se v dnešní době může servírovat jak na snídani, oběd, večeři, tak i jako svačina či hlavní, ale za to velice praktické jídlo na cesty. Co by to bylo za výlet bez zabalené bagety v ba´tůžku. No a aby to nebyla taková ta jednoduchá bageta ala máslo, salám, sýr, zelenina, můžete si připravit tuto vytuněnou bagetu s tofu rybou ve vinném těstíčku. Vše je zde spojeno v dokonalou kombinaci, kde máme tofu s příchutí ryby, zelený salát lollo biondo a čerstvý okurek na wow efekt, ale i na celkové zjemnění všech chutí. Sladké hrozny pro ozvláštnění, ale také k doladění česnekové sojanézy. Prostě dokonalost sama. Nejtěžší na tomto receptu je, nesníst to hned při chystání :))). No... dělám si tak trochu srandu. Nejtěžší na tomto receptu je správně si připravit tofu rybu. Pro ten správný efekt je dobré si tofu naložit den dopředu a poté si s ním trochu ještě pohrát i u sporáku. Jinak je příprava této bagety naprostá hračka. A věřte, že je naprosto lahodná, a díky okurce, salátu a citrónové šťávě Vás v letních dnech také krásně osvěží a kombinace tofu a Vámi zvolené a oblíbené bagety, Vás zase zasytí na delší dobu.
Počet porcí : 3 bagety
SUROVINY :
Tofu ryba :
- 400 g tvrdého bílého tofu
- 9 g česneku
- 40 g citrónové šťávy
- Citrónová kůra z 1/2 ks citrónu
- 14 g sezamového oleje
- 9 g čekankového sirupu
- Pepř dle chuti
- 1/2 čajové lžičky mořské soli
- 30 g wakame řasy (již namočené)
Vinné těstíčko :
- 140 g prosecca
- 55 g hladké mouky
- 55 g škrobu
- 1/2 čajové lžičky černé soli
- Pepř dle chuti
- 5 g sušeného česneku
- 30 g wakame řasy (namočené)
- Špetka kurkumy
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
Na dokončení :
- Rostlinný olej na smažení
- 3 ks vašich oblíbených baget
- sojanéza
- 4 g česneku
- 1 ks okurky hadovky
- Lollo biondo salát
- Sladké hrozny červené i bílé
- Mátové lístky
- Petrželová nať
POSTUP :
Nejlépe den dopředu si naložíme tofu a to tak, že smícháme všechny ingredience a tofu rozkrojíme na 9 stejných kousků.
Nyní budeme smažit tofu. Vytáhneme si ho minimálně půl hodiny dopředu z lednice. V menší misce smícháme všechny suroviny a kypřicí prášek přidáváme jako poslední. Vše důkladně promícháme. Těstíčko musí být trochu hustší. Když tak přidejte mouku. Rozpálíme si pánev na vysokou teplotu a nalijeme dostatečné množství oleje. Obalíme tofu v těstíčku, vložíme na pánev, necháme zatáhnout z obou stran a opět znovu vložíme do těstíčka. Nyní už smažíme ze všech stran do lehce zlatavé barvy. Takto usmažíme všechny kousky tofu.
Nyní budeme jen kompletovat. Sojanézu si smícháme s nastrouhaným česnekem. Okurku nakrájíme na kolečka, hrozny na půlky nebo i klidně menší kousky. Dno bagety poklademe salátem, namažeme sojanézou i celý vrch bagety. Na vrchní část vložte cca 8 ks okurky. Na dno vložíme polovinu kousků hroznů, tofu rybu, opět pár kousků hroznů, pár lístků máty, pár lístků petržele a já Vám přeji dobrou chuť.
PS: S hrozny to nepřehánějte. Pokud budete mít malé kousky, dejte je i na dno bagety pod tofu, pokud to chcete na wow efekt, dejte jen polovinu nahoru na tofu.