Bezlepkové kokosové muffiny s malinovým krémem

02.07.2021

Ne vždy má člověk čas vymýšlet co zase udělat na snídani a jak dlouho to bude trvat. Souhlasím s tím, že muffiny by měly být rychlou a snadnou formou pečení. Díky použitým surovinám se tyto muffiny dají udělat večer a ráno po nich jen sáhnete a máte snídani za pár vteřin. Zůstávají vláčné a nadýchané.

Počet porcí : 6 ks

SUROVINY :

  • 160 g rostlinného jogurtu ( já použila kokosový )
  • 40 ml rostlinného mléka
  • 60 g strouhaného kokosu
  • 2 ks vajec
  • 20 g solamylu
  • 70 g čerstvých malin
  • 3 lžičky arašídového másla s bílou čokoládou
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 lžíce čekankového sirupu

POSTUP :

Rozehřejeme si troubu na 180°C.

Do misky dáme kokos a k němu prosejeme solamyl.

Poté přidáme zbývající suroviny a jemně smícháme dohromady. Vznikne řidší těsto, které necháme odpočinout v pokojové teplotě na 5 - 10 minut.

Naplníme si formu na muffiny a pečeme cca 25 - 30 minut. Těsto začne na povrchu zlátnout.

Vychladíme a mezitím si vyrobíme malinový krém.

Jednoduše rozmixujeme mixérem maliny , přidáme máslo a promícháme. Lepší je, když se nechá ztuhnout v lednici.

Teď už jen zbývá rychlé a výborné muffiny ozdobit a pustit se do jídla.

Dobrou chuť