Bezlepkové kokosové muffiny s malinovým krémem
Ne vždy má člověk čas vymýšlet co zase udělat na snídani a jak dlouho to bude trvat. Souhlasím s tím, že muffiny by měly být rychlou a snadnou formou pečení. Díky použitým surovinám se tyto muffiny dají udělat večer a ráno po nich jen sáhnete a máte snídani za pár vteřin. Zůstávají vláčné a nadýchané.
Počet porcí : 6 ks
SUROVINY :
- 160 g rostlinného jogurtu ( já použila kokosový )
- 40 ml rostlinného mléka
- 60 g strouhaného kokosu
- 2 ks vajec
- 20 g solamylu
- 70 g čerstvých malin
- 3 lžičky arašídového másla s bílou čokoládou
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1 lžíce čekankového sirupu
POSTUP :
Rozehřejeme si troubu na 180°C.
Do misky dáme kokos a k němu prosejeme solamyl.
Poté přidáme zbývající suroviny a jemně smícháme dohromady. Vznikne řidší těsto, které necháme odpočinout v pokojové teplotě na 5 - 10 minut.
Naplníme si formu na muffiny a pečeme cca 25 - 30 minut. Těsto začne na povrchu zlátnout.
Vychladíme a mezitím si vyrobíme malinový krém.
Jednoduše rozmixujeme mixérem maliny , přidáme máslo a promícháme. Lepší je, když se nechá ztuhnout v lednici.
Teď už jen zbývá rychlé a výborné muffiny ozdobit a pustit se do jídla.
Dobrou chuť