Cereální tyčinky s praženými mandlemi a dýňovými semínky

31.08.2021

Jsem opravdu velký milovník sladkého a jestě víc zbožňuji zkoumání chutí a jejich vzájemné kombinace. V tomto receptu jsou důležitou a výraznou surovinou opražené mandle a dýňová semínka, která mají výraznou chuť. Tu ucítíte hned na začátku a postupně se zkloubí s jemně sladkou chutí sušeného ovoce. Hmmm ... Tyto tyčinky jsou opravdu dobré, plné zdravé energie a vydrží Vám v lednici i týden. 

SUROVINY :

  • 150 g mandlí natural
  • 50 g dýňových semínek
  • 60 g ovesných lámaných vloček
  • 100 g datlové pasty
  • 90 g sušených meruněk ( na pastu )
  • 60 g sušeného kiwi
  • 50 g sušených meruňkových kostek
  • 2 lžíce medu
  • Špetka soli

POSTUP :

Mandle a dýňová semínka opražíme na sucho. Mandle zvlášť a dýňová semínka také, protože dýňová jsou opražená rychleji, tak ať se nespálí.

Dáme semínka stranou vychladit. Mezitím si dáme do mixéru sušené meruňky, ze kterých umixujeme pastu.

Kiwi nakrájíme na kostky. Velikost zvolte, jakou chcete. Lepší jsou trochu velké, ať jdou krásně vidět v tyčince. Vychladlé mandle a dýňová semínka halabala nasekáme nožem. Opět zvolte velikost takovou, aby šli v tyčince krásně vidět a abyste sem tam kousli i do oříšku.

Do velké mísy dejte všechny suroviny ( mandle, dýňová semínka, ovesné vločky, kiwi, meruňkové kostky, med, sůl, datlovou a meruňkovou pastu). Vše rukama řádně promíchejte a spojte v jeden celek.

Vezměte si jakoukoliv formu, já jsem si vzala plech vystlaný pečicím papírem a směs jsem utlačila a rozválela zhruba na 2 cm na výšku.

Přikryjte a dejte do lednice ztuhnout. Druhý den nakrájejte tyčinky a uchovávejte v uzavíratelné míse v lednici.

Dobrou chuť