Chřestový tatarák

23.05.2023
Přemýšlíte nad nějakým super snackem na oslavu? Nebo si chcete připravit něco, co zažene Vaši neutuchající chuť po něčem okouzlujícím? V tom případě už jen sjeďte dolů na recept a připravte si tento osvěžující a naprosto famózní chřestový tatarák. Tímto receptem okouzlíte nejen návštěvu, ale i Vaše chuťové pohárky. Recept není složitý, jen si s ním ke konci jeho přípravy musíte společně se svými chuťovými pohárky vyhrát a postupně si tataráček doladit solí, citronovou šťávou a ten kdo má rád pálivé, tak i tabascem. Ani se nemusíte bát, že by Vám nevydřžel tvar, vše se spojí díky avokádu, které musí být samozřejmě zralé. Určitě tento recept vyzkoušejte, protože ta kombinace chutí svěžího chřestu, rajčete, avokáda a cukety je prostě úžasná. Nenechte se odradit vlastním doladěním závěrečné chuti. Přeci jen se říká 100 lidí, 100 chutí... uvidíte, že se Vám budou sbíhat sliny :)

SUROVINY :

  • 150 g zeleného chřestu
  • 90 g cukety
  • 130 g rajčete
  • 20 g šalotky / cibule
  • 2 ks malých avokád
  • 2- 3 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 2 polévkové lžíce avokádového oleje
  • 1 polévková lžíce nasekané pažitky
  • Tabasco dle chuti
  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti

POSTUP :

Chřest očistíme od tvrdých konců, odřežeme špičky (které nám budou poté sloužit jako ozdoba) a vložíme ho i se špičkami do osolené vroucí vody. Vaříme zhruba 2 - 4 minuty dle velikosti, poté ihned zchladíme ve studené vodě. V této osolené horké vodě spaříme i rajče, které poté oloupeme.

Jakmile máme hotový chřest i rajče, vezmeme si misku a nakrájíme najemno šalotku a pažitku. Na malé kostečky poté nakrájíme cuketu, rajče, avokádo a chřest. Zakapeme citrónovou šťávou, olejem, osolíme, opepříme a důkladně zamícháme. Přidáme tabasco dle své chuti.

Nyní rozpečeme bagetku a můžeme servírovat. Nejlepší je avokádový tataráček vytvarovat podle kulaté formy, povrch ozdobit chřestovými špičkami, pokapat olejem, jemně posypat černým sezamem a dozdobit rozpečenou bagetkou.

Přeji dobrou chuť