Čokoláda s arašídovým máslem a se slaným karamelem uvnitř
Úplně nejjednodušším cukrovím na přípravu je domácí čokoláda něčím plněná uvnitř. Určitě si z dětství pamatujete jak se dělávala čokoláda na vánoce a lila se do formiček. V lednici se nechala ztuhnout a poté se jen vyklopila. Tak toto je něco trochu podobného. Jen suroviny jsou kvalitnější a zdravější, než bývávaly před tím. Moje milovaná drahá polovička miluje slaný karamel a proto toto rychlé a naprosto snadné cukroví dělám převážně pro něho. Kombinace čokolády, arašídů a slaného karamelu je kouzelná, ale určitě není pro všechny. Jednou jsem si dopisovala s jedním z Vás kde jsme řešili lásku k arašídovému máslu. A došli jsme k závěru, že existují dvě skupiny lidí a to : 1. která opravdu nemá ráda arašídové máslo a nedokážou pochopit lidi, kteří ho dovedou jíst namísto klasického másla. A ta 2. skupina si zase nedokáže představit život a každodenní jídlo bez arašídového másla. :) Takže takto nějak to bude i s tímto cukrovím ...
Počet porcí : cca 15 ks
SUROVINY :
- 260 g kvalitní vysokoprocentní čokolády
- 35 g kokosového oleje bez parfemace
- 80 g arašídového crunchy másla
- 70 g másla s příchutí slaného karamelu
- 25 g kokosového oleje bez parfemace
- 2 špetky větších krystalků soli
POSTUP :
V jedné misce smícháme dva druhy másla s rozpuštěným kokosovým olejem a zasypeme krystalky soli.
V rendlíku rozpustíme čokoládu a kokosový olej. Do silikonových forem jakýchkoliv tvarů co máte doma, nalijeme čokoládu a rozprostřeme po celé ploše. Nejjednodušší je s formou pohybovat sem a tam, čokoláda se pěkně rozprostře. Poté doprostřed vložíme máslovou náplň a opět zalijeme čokoládou. Pokud budete tyto vrstvy dávat za sebou jak popisuji, máslová směs Vám sem tam prosákne a udělá pěkný strakatý vzhled. Uhladíme a vložíme do mrazáku cca na 1 hodinku.
Poté čokoládičky vyloupneme z formy a uchováváme v uzavíratelné misce v lednici nebo v mrazáku, kde Vám vydrží delší dobu.
Přeji dobrou chuť