Čtyři jednoduchá a rychlá raw cukroví
Raw cukroví je naprosto skvělé. Nejen, že si zachovává veškeré prospěšné látky, ale neobsahuje žádnou bílou mouku ani bílý cukr. Navíc je rychlé a snadné na přípravu a pokud nestíháte cukroví péct, tak je úplně ideální. Můžete ho bez problému udělat den před vánocemi a kombinací máte na výběr velké množství. Mezi moje největší favority patří pomerančovo - skořicové, kde je kombinace chutí pomeranče, skořice a vlašských ořechů je podle mě to nejvíce vánoční. Dalším favoritem jsou karobové kuličky s kakaovými boby. Jsem prostě velkou milovnicí kakaových bobů a kvalitní čokolády. Miluji jak kakaové boby v jídle křupou a jejich skvělou chuť. No a moje drahá polovička miluje kokos, takže ten nesmí chybět ani v raw cukroví. Každopádně věřím, že mezi těmito 4 druhy raw cukroví si každý najde něco co má rád. Jste milovníci osvěžujícího a kyselkavého cukroví? Nebo zbožňujete kokos či čokoládu? Nebo dáváte přednost klasické chuti vánoc? Já si myslím, že si každý vybere :))
Pomerančovo- skořicové kuličky
SUROVINY :
- 110 g vlašských ořechů
- 100 g datlové pasty
- 30 g jemných ovesných vloček
- Kůra z 1 menšího bio pomeranče
- Šťáva z 1/2 pomeranče
- 1-2 čajové lžičky skořice + na obalování
- Špetka soli
POSTUP :
Do výkonného mixeru vložíme vlašské ořechy a pomeleme je na směs připomínající polohrubou mouku. K nim poté přidáme veškeré suroviny a důkladně promícháme. Nyní můžeme doladit vločkami a to pokud je směs moc mokrá a lepí se na ruce nebo datlovým sirupem pokud je směs naopak moc tuhá a rozpadá se.
Vytváříme kuličky, které obalíme ve skořici. Uchováváme v lednici.
Dobrou chuť
Karobové kuličky s kakaovými boby
SUROVINY :
- 200 g kešu ořechů
- 80 g datlové pasty
- 60 g datlového sirupu
- 30 g karobu / kakaa + na obalení
- 40 g drcených kakaových bobů
- 1/4 vanilkového lusku
- Špetka soli
POSTUP :
Ve výkonném mixéru rozmixujeme kešu ořechy na jemno. Poté k nim přidáme všechny suroviny až na kakaové boby a vše důkladně rozmixujeme. Jako poslední přidáme kakaové boby a jen zlehka promícháme. Chceme aby, nám ve směsi zůstali kousky bobů, které budou hezky křupat. Pokud je těsto moc husté a nedrží pohromadě, přidejte sirup. Tvarujte kuličky a vyválejte je v karobu / kakau a uchovávejte v lednici.
Dobrou chuť
Oříškový mix s kokosem
SUROVINY :
- 120 g mix ořechů - mandlí, kešu, vlašských
- 100 g datlové pasty
- 30 g strouhaného kokosu + na obalování
- 1 polévková lžíce medu
- 1-2 špetky muškátového květu
- Špetka soli
POSTUP :
Do výkonného mixeru vložíme ořechy a rozmixujeme najemno. Přidáme ostatní suroviny a důkladně rozmixujeme. Jestliže se těsto moc lepí na ruce, přidejte kokos, naopak jestli je moc tuhé, přidejte med. Tvarujte kuličky a obalujte je v kokosu.
Přeji dobrou chuť
Osvěžující brusinkovo- fíkové kuličky
SUROVINY :
- 70 g sušených fíků
- 30 g sušených brusinek
- 75 g kešu ořechů
- 35 g neloupaných mandlí
- 1,5 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 1 polévková lžíce čekankového sirupu / medu
- Kůra z 1/4 bio citrónu
- Špetka soli
- Lyofilizované maliny / jahody na obalení
POSTUP :
Nejprve si namočíme fíky do vody a to alespoň na 30 minut.
Do výkonného mixéru vložíme ořechy a rozmixujeme je na jemno. Poté přidáme slité fíky nakrájené na malé kousky a důkladně rozmixujeme. Přidáme zbytek surovin a rozmixujeme na jemno.
Tvoříme kuličky a obalujeme je v rozmixovaných lyofilizovaných malinách. Uchováváme v lednici.
Přeji dobrou chuť