Cuketová buchta
Začíná sezóna cukety. A všichni to známe moc dobře. Za chvíli máme pocit, že jídla z ní jíme pořád dokola. Ale cuketa nemusí být jen obalená v trojobale a smažená. Můžeme z ní klidně udělat výbornou buchtu. Jestli jste milovníci vláčných buchet, tak vyzkoušejte tento recept. Je snadný a vhodný i pro zatvrzelé jedlíky typických buchet. Cuketa v ní nejde cítit. :)
SUROVINY :
- 2 ks vajec
- 100 g cukety
- 100 g špaldové mouky
- 40 g kokosového cukru
- 60 ml kokosového oleje
- 20 ml řepkového oleje
- 30 g bramborového škrobu
- 5 g kypřicího prášku
- 1 lžička citrónové kůry
- špetka soli
Poleva :
- 60 g nasekaných mandlí a kešu ořechů
- 70 g domácí marmelády
POSTUP :
Cuketu omyjeme a nastrouháme na jemno na struhadle. Troubu si předehřejeme na 175°C.
Z bílků si vyšleháme sníh. Mouku, škrob a kypřící prášek smícháme . Dáme stranou. Do žloutků přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme směs z mouky a ostatních surovin do vyšlehaných žloutků. Nakonec přidáme cuketu. Pomalu zamícháme sníh.
Do vymazané a vysypané formy dáme těsto a pečeme cca 25 minut.
Zkontrolujeme špejlí.
Mezitím co se peče buchta, si v misce smícháme nasekané ořechy a marmeládu. Teplou buchtu namažeme touto směsí. Necháme zchladnout a servírujeme.
Dobrou chuť