Exotický kokosový krém s maracujou a mangem
Toto je opravdu výborný dezert na letní dny i letní výlety. Díky kombinaci manga a maracuji je tento dezert skvěle osvěžující. Bílá čokoláda celý dezert krásně osladí a vytvoří krémovitou a nadýchanou strukturu. No a kousky kokosu v tomto dezertu vše naruší a vy jej ucítíte mezi sousty. Exotický kokosový krém je velice snadný a zvládnete ho připravit i s dětmi. Poté jen přendáte do uzavíratelných skleniček a můžete vyrazit třeba někam na výlet. Věřte, že Vám dodá hodně energie na cestách i tůrách.
Počet porcí : 6 sklenic cca 250 ml
SUROVINY :
Ovocná část :
- 180 g maracuji (cca 8 ks)
- 160 g mraženého manga
- Dvě špetky limetkové šťávy
- 40 g vody
Kokosová část :
- 400 ml kokosového mléka v plechu
- 300 g bílé čokolády
- 1 ks tonka fazole
- 25 g kokosové mouky
- 80 g kokosu strouhaného na větší kousky
- Špetka soli
POSTUP :
Nejprve si dáme do rendlíku zmražené mango a vodu a přivedeme k varu. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme vydlabanou maracuju. Doladíme limetkovou šťávou ajen pár minut necháme na plotně, aby se nám spojily chutě. Poté dáme stranou vychladit.
Nyní si dáme do většího rendlíku kokosové mléko a na nízkém ohni ohřejeme společně s nastrouhanou tonka fazolí, solí a kokosovou moukou, kterou důkladně zamícháme, aby nevznikly hrudky. Tato směs se nesmí vařit. Do velké mísy nasypeme bílou čokoládu a jakmile je kokosová část zahřátá, nalijeme ji k bílé čokoládě. Necháme stát cca 3 minutky a poté metličkou vyšleháme. Přidáme nastrouhaný kokos a opět důkladně zamícháme. Vložíme do lednice a cca každých 10 minut znovu metličkou směs našleháme. Jakmile začne tuhnout, přendáme do sklenic a vršek ozdobíme ovocným rozvarem. Zavíčkujeme a já Vám přeji dobrou chuť