Exotický kokosový krém s maracujou a mangem

05.09.2024
Toto je opravdu výborný dezert na letní dny i letní výlety. Díky kombinaci manga a maracuji je tento dezert skvěle osvěžující. Bílá čokoláda celý dezert krásně osladí a vytvoří krémovitou a nadýchanou strukturu. No a kousky kokosu v tomto dezertu vše naruší a vy jej ucítíte mezi sousty. Exotický kokosový krém je velice snadný a zvládnete ho připravit i s dětmi. Poté jen přendáte do uzavíratelných skleniček a můžete vyrazit třeba někam na výlet. Věřte, že Vám dodá hodně energie na cestách i tůrách.
Našlehaný kokosový krém s mangem a maracujou
Našlehaný kokosový krém s mangem a maracujou


Počet porcí : 6 sklenic cca 250 ml

SUROVINY :

Ovocná část :

  • 180 g maracuji (cca 8 ks)
  • 160 g mraženého manga
  • Dvě špetky limetkové šťávy
  • 40 g vody

Kokosová část :

  • 400 ml kokosového mléka v plechu
  • 300 g bílé čokolády
  • 1 ks tonka fazole
  • 25 g kokosové mouky
  • 80 g kokosu strouhaného na větší kousky
  • Špetka soli


POSTUP :

Nejprve si dáme do rendlíku zmražené mango a vodu a přivedeme k varu. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme vydlabanou maracuju. Doladíme limetkovou šťávou ajen pár minut necháme na plotně, aby se nám spojily chutě. Poté dáme stranou vychladit.

Nyní si dáme do většího rendlíku kokosové mléko a na nízkém ohni ohřejeme společně s nastrouhanou tonka fazolí, solí a kokosovou moukou, kterou důkladně zamícháme, aby nevznikly hrudky. Tato směs se nesmí vařit. Do velké mísy nasypeme bílou čokoládu a jakmile je kokosová část zahřátá, nalijeme ji k bílé čokoládě. Necháme stát cca 3 minutky a poté metličkou vyšleháme. Přidáme nastrouhaný kokos a opět důkladně zamícháme. Vložíme do lednice a cca každých 10 minut znovu metličkou směs našleháme. Jakmile začne tuhnout, přendáme do sklenic a vršek ozdobíme ovocným rozvarem. Zavíčkujeme a já Vám přeji dobrou chuť