Hráškovo – mátové pesto s bramborovými noky

02.07.2021

Tento recept je plný čerstvé chuti, svěžesti a opravdu si pohraje s Vašimi chuťovými pohárky.  Pokud nemáte rádi bramborové noky, udělejte si k pestu klidně těstoviny. Pesto skladujte maximálně do druhého dne, dokud si ještě zachová svojí svěží chuť.

Počet porcí : 4

SUROVINY :

Pesto :

  • 110 g čerstvého hrášku ( mraženého, prolitého horkou vodou )
  • 110 ml olivového oleje
  • 25 g čerstvé máty
  • 60 g nesolených arašídů
  • 25 g parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • Šťáva z 1 citrónu
  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti

Noky :

  • 500 g bramborových noků
  • 250 g pórku
  • 340 g čerstvého hrášku ( mraženého , prolitého horkou vodou )
  • 50 g nesolených arašídů
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička olivového oleje
  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti
  • Čerstvou mátu na ozdobení
  • Parmazán na ozdobení

POSTUP :

Jako první uděláme pesto.

Vezmeme si výkonný mixér a dáme do něj arašídy, česnek, polovinu oleje a mixujeme do hladka. Poté přidáme hrášek, mátu, parmazán, zbylý olej a opět rozmixujeme do hladka. Doladíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Hotové pesto dáme stranou.

Bramborové noky uvaříme dle návodu.

Na pánvi rozvoníme na olivovém oleji česnek nakrájený na plátky, přidáme pórek, arašídy a pražíme cca 10 - 15 minut. Poté dáme do pánve hrášek, sůl, pepř a jen prohřejeme. Dávejte pozor, ať se Vám hrášek nerozmačká. Přidáme uvařené noky a zhruba ½ -pesta. Můžete přidat i více dle Vašich chutí.

Ozdobíme čerstvou mátou natrhanou na kousky a parmazánem. Ihned servírujeme.

TIP: pesto můžete dát jen k nějakým luštěninovým těstovinám.

Dobrou chuť