Hráškovo – mátové pesto s bramborovými noky
Tento recept je plný čerstvé chuti, svěžesti a opravdu si pohraje s Vašimi chuťovými pohárky. Pokud nemáte rádi bramborové noky, udělejte si k pestu klidně těstoviny. Pesto skladujte maximálně do druhého dne, dokud si ještě zachová svojí svěží chuť.
Počet porcí : 4
SUROVINY :
Pesto :
- 110 g čerstvého hrášku ( mraženého, prolitého horkou vodou )
- 110 ml olivového oleje
- 25 g čerstvé máty
- 60 g nesolených arašídů
- 25 g parmazánu
- 2 stroužky česneku
- Šťáva z 1 citrónu
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
Noky :
- 500 g bramborových noků
- 250 g pórku
- 340 g čerstvého hrášku ( mraženého , prolitého horkou vodou )
- 50 g nesolených arašídů
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička olivového oleje
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
- Čerstvou mátu na ozdobení
- Parmazán na ozdobení
POSTUP :
Jako první uděláme pesto.
Vezmeme si výkonný mixér a dáme do něj arašídy, česnek, polovinu oleje a mixujeme do hladka. Poté přidáme hrášek, mátu, parmazán, zbylý olej a opět rozmixujeme do hladka. Doladíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Hotové pesto dáme stranou.
Bramborové noky uvaříme dle návodu.
Na pánvi rozvoníme na olivovém oleji česnek nakrájený na plátky, přidáme pórek, arašídy a pražíme cca 10 - 15 minut. Poté dáme do pánve hrášek, sůl, pepř a jen prohřejeme. Dávejte pozor, ať se Vám hrášek nerozmačká. Přidáme uvařené noky a zhruba ½ -pesta. Můžete přidat i více dle Vašich chutí.
Ozdobíme čerstvou mátou natrhanou na kousky a parmazánem. Ihned servírujeme.
TIP: pesto můžete dát jen k nějakým luštěninovým těstovinám.
Dobrou chuť