Hráškovo – pažitková pomazánka

15.06.2021

Tato pomazánka je z 90 % z čerstvých surovin. Hrášek má příjemně výraznou chuť, která přebije téměř všechny ostatní, takže se nemusíte bát, že v ní ucítíte petrželový kořen. I když je velice zdravá, moc lidí chuť petržele nemusí. Tady se pěkně schová za ostatní výrazné suroviny.

SUROVINY :


  • 100 g čerstvého hrášku
  • 50 g jarní cibulky
  • 80 g čerstvé petržele
  • 100 g silken tofu
  • větší svazek pažitky
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • černá sůl podle chuti
  • pepř podle chuti

POSTUP :

Petržel očistíme a veškerou zeleninu a bylinky si omyjeme.

Očištěnou petržel nastrouháme na jemno do mísy. Spodní část jarní cibulky nakrájíme na jemno a přidáme k petrželi.

Zelenou část jarní cibulky nasekáme a dáme do mixéru, kam přidáme i hrášek a nasekanou pažitku. Vše společně rozmixujeme na jemnou kaši.

Tuto kaši smícháme s petrželí. Přidáme silken tofu, sůl, pepř, a citrónovou šťávu.

Promícháme, popřípadě dochutíme. Ale pozor na černou sůl, je víc slaná, než běžná a musí se v pomazánce rozpustit.

Dáme odpočinout do lednice alespoň na 30 minut a můžeme servírovat.

Dobrou chuť