Jasmínová rýže v troubě

16.06.2021

Tento recept na rýži je jemně zdlouhavý a přijde Vám možná trochu komplikovaný. Ale pokud nemáte doma rýžovar, tak je tato příprava rýže ideální. Jakmile si tento recept osaháte, nepřijde Vám vůbec složitý a věřte, že jakmile ochutnáte, jinak už rýži  připravovat nebudete.

SUROVINY :

  • 300 g jasmínové rýže
  • 450 ml horké vody
  • špetka soli
  • 1 ks cibule
  • 2 lžičky oleje

POSTUP :

Troubu si předehřejeme na 200°C.

Rýži propláchneme. V hrnci rozehřejeme olej a opražíme na něm cibulku nakrájenou na malé kostečky. Když cibulka zesklovatí, přidáme rýži a chvíli společně restujeme.

Osolíme a přidáme vodu, kterou vyvaříme cca na 1- 2 cm. Poté vypneme troubu, zakryjeme hrnec pokličkou a necháme ve vyhřáté troubě na 20 minut.

Po vytáhnutí jemně vařečkou rýži načechráme.

Dobrou chuť