Jasmínová rýže v troubě
Tento recept na rýži je jemně zdlouhavý a přijde Vám možná trochu komplikovaný. Ale pokud nemáte doma rýžovar, tak je tato příprava rýže ideální. Jakmile si tento recept osaháte, nepřijde Vám vůbec složitý a věřte, že jakmile ochutnáte, jinak už rýži připravovat nebudete.
SUROVINY :
- 300 g jasmínové rýže
- 450 ml horké vody
- špetka soli
- 1 ks cibule
- 2 lžičky oleje
POSTUP :
Troubu si předehřejeme na 200°C.
Rýži propláchneme. V hrnci rozehřejeme olej a opražíme na něm cibulku nakrájenou na malé kostečky. Když cibulka zesklovatí, přidáme rýži a chvíli společně restujeme.
Osolíme a přidáme vodu, kterou vyvaříme cca na 1- 2 cm. Poté vypneme troubu, zakryjeme hrnec pokličkou a necháme ve vyhřáté troubě na 20 minut.
Po vytáhnutí jemně vařečkou rýži načechráme.
Dobrou chuť