Kokosový krém s malinami
28.07.2024
Milovníci kokosu a tropických chutí, by se měli pozastavit u tohoto receptu, který má dvě využití....jedno z nich je, že si ho můžete udělat doma jako skvělý dezert plný proteinů a můžete mlsat bez výčitek. Druhá možnost je, že si tento kokosový krém uděláte k snídani a doplníte ho třeba ještě Vaším oblíbeným müsli, ať Vás to déle zasytí. Každopádně na tyto teplé dny je tento kokosový krém úplně ideální. Osvěží Vás, dodá Vám plno zdravých tuků i bílkovin. Tento recept je ze série snadných snídaní, které jeden den nebo večer uděláte, dáte do lednice, ráno vytáhnete, dozdobíte či doladíte a máte hotovo. Bez zdobení Vám v uzavíratelné krabičce tento kokosový krém vydrží v lednici cca 3 dny. Hlavně, pokud nemáte rádi maliny, můžete ho ozdobit mangem, maracujou, banánem, ananasem atd....jednoduše opět si z něho můžete udělat jakoukoliv tropickou snídani :))
Počet porcí : 2 porce
SUROVINY :
- 200 ml rostlinného mléka
- 130 g bílého tofu
- 20 g kokosové mouky
- 30 g čekankového sirupu / medu
- 70 g mražené / čerstvé kokosové drti
- 35 g strouhaného kokosu
- Kůra z 1/2 limetky
- Šťáva z 3/4 limetky
- Špetka soli
Na dokončení :
- 2 hrsti malin
- 2 hrsti pistácií
- Kokosové chipsy
POSTUP :
Do hrnce vložíme tofu, mléko, kokosovou drť, sůl, sladidlo a dáme vařit na mírný oheň. Jakmile nám začne tato směs vřít, rozmícháme tyčovým mixérem. Přidáme strouhaný kokos, kokosovou mouku a opět rozmixujeme tyčovým mixérem. Vrátíme zpět na plotnu a doladíme chuť limetkovou kůrou a šťávou. Jakmile máme krásně vyrovnanou sladko kyselou chuť, vložíme tento kokosový krém do dvou sklenic. Ozdobíme malinami, pistáciemi a kokosovými chipsy. Tento kokosový krém můžete jíst za studena či za tepla. Já osobně mám tento krém za studena:). Přeji dobrou chuť.