Kokosový krém s malinami

28.07.2024
Milovníci kokosu a tropických chutí, by se měli pozastavit u tohoto receptu, který má dvě využití....jedno z nich je, že si ho můžete udělat doma jako skvělý dezert plný proteinů a můžete mlsat bez výčitek. Druhá možnost je, že si tento kokosový krém uděláte k snídani a doplníte ho třeba ještě Vaším oblíbeným müsli, ať Vás to déle zasytí. Každopádně na tyto teplé dny je tento kokosový krém úplně ideální. Osvěží Vás, dodá Vám plno zdravých tuků i bílkovin. Tento recept je ze série snadných snídaní, které jeden den nebo večer uděláte, dáte do lednice, ráno vytáhnete, dozdobíte či doladíte a máte hotovo. Bez zdobení Vám v uzavíratelné krabičce tento kokosový krém vydrží v lednici cca 3 dny. Hlavně, pokud nemáte rádi maliny, můžete ho ozdobit mangem, maracujou, banánem, ananasem atd....jednoduše opět si z něho můžete udělat jakoukoliv tropickou snídani :))

Počet porcí : 2 porce

SUROVINY :

  • 200 ml rostlinného mléka
  • 130 g bílého tofu
  • 20 g kokosové mouky
  • 30 g čekankového sirupu / medu
  • 70 g mražené / čerstvé kokosové drti
  • 35 g strouhaného kokosu
  • Kůra z 1/2 limetky
  • Šťáva z 3/4 limetky
  • Špetka soli

Na dokončení :

  • 2 hrsti malin
  • 2 hrsti pistácií
  • Kokosové chipsy

POSTUP :

Do hrnce vložíme tofu, mléko, kokosovou drť, sůl, sladidlo a dáme vařit na mírný oheň. Jakmile nám začne tato směs vřít, rozmícháme tyčovým mixérem. Přidáme strouhaný kokos, kokosovou mouku a opět rozmixujeme tyčovým mixérem. Vrátíme zpět na plotnu a doladíme chuť limetkovou kůrou a šťávou. Jakmile máme krásně vyrovnanou sladko kyselou chuť, vložíme tento kokosový krém do dvou sklenic. Ozdobíme malinami, pistáciemi a kokosovými chipsy. Tento kokosový krém můžete jíst za studena či za tepla. Já osobně mám tento krém za studena:). Přeji dobrou chuť.