Křupavá ciabatta s pečenými cherry rajčaty
Pokud máte doma velkou úrodu cherry rajčátek a už nevíte co s nimi doma dělat, mám tady pro Vás snadný a rychlý recept na večeři, klidně i na pohoštění. Rajčátka se pěkně propečou společně s bylinkami a česnekem a společně s čerstvou bazalkou a olivami zajistí veškerou chuť. A ano, jestli máte rádi italskou kuchyni, tak víte, že její kombinace jednoduchosti a čerstvosti v surovinách je to správné kouzlo. Kouzlo, které okouzlí nejen Vaše chuťové pohárky. Tyto chutě ještě podtrhne grilovaný vegan sýr, který má výraznější chuť a naprosto se hodí ke svěžesti a lehkosti rajčat. Cherry rajčátek si můžete upéct větší množství do zásoby na další dny, na jejich chuti se nic nezmění. Další den jen vytáhnete z lednice, upečete bagetku do křupava a dozdobíte čerstvými surovinami. A máte vystaráno :))
Počet porcí : 4 porce
SUROVINY :
- 1 ks velké ciabatty
- 1 ks vegan gril sýra
- 8-10 ks zelených oliv
- Čerstvá bazalka na ozdobení
Na pečená cherry rajčata:
- 800 g cherry rajčat
- 8 stroužků česneku
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce balzamikového octa
- 2 špetky soli
- Pepř dle chuti
- 2 velké snítky rozmarýnu
POSTUP :
Troubu si předehřejeme na 180°C a do zapékací misky vložíme čistá cherry rajčata. Osolíme je, nalijeme k nim olivový olej, balzamikový ocet a důkladně zamícháme, aby se v něm obalila všechna rajčata. Stroužky česneku neloupeme a společně s rozmarýnem vložíme k rajčatům do zapékací mísy. Dáme do trouby a pečeme 30 minut. Hotová rajčata poznáte podle toho, že jsou svraštělá, pustila šťávu a sem tam mají připeklou kůrčičku.
Rajčata vytáhneme z trouby a vyměníme je za plech, na kterém je na tlustší plátky nakrájená ciabatta , pokapaná olivovým olejem. Pečeme v troubě do zezlátnutí.
Na pánvičce na trošce oleje opražíme vegan gril sýr, který ještě před tím rozlámeme na nepravidelné kousky. Pražíme do zlatova.
Nyní už jen servírujeme . Na křupavý plátek ciabatty vložíme upečená rajčata, poklademe grilovaným sýrem, nakrájenými olivami, jedním nebo dvěma kousky vymáčknutého česneku a ozdobíme čerstvou
bazalkou. Poté bagetu pokapeme šťávou z pečených rajčat.
Takto to uděláme s každou bagetkou a já Vám přeji dobrou chuť