Lívance z bílého tofu

12.07.2021

Tento recept je veganskou variantou tvarohových lívanců a navíc chutnají jako od babičky. Dělala je z kynutého těsta a vždy byly krásně nadýchané. Tak nějak podobně chutnají i tyto lívance. Úplně jsem se vrátila do dětských let. Jinak v posledních letech jsem přišla na chuť bílému tofu. Začala jsem ho v kuchyni přidávat hodně do sladkých jídel. A tyto lívance jsou opravdu skvělé a vážně stojí za to si je občas udělat na snídani.

Počet porcí : 16 lívanečků

SUROVINY :

  • 125 g silken tofu
  • 111 g medium firm tofu
  • 85 g ovesných vloček
  • 200 ml rostlinného mléka
  • 3 lžičky kokosového cukru
  • 30 g špaldové celozrnné mouky
  • 38 g lněného semínka
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • špetka soli

POSTUP :

Vločky si namočíme do mléka a necháme cca 15 minut odpočívat.

Poté přidáme dva druhy tofu, sůl a cukr. Rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence. Do této směsi přidáme mouku, lněné semínko a rozmixujeme.

Těsto necháme na 5 - 10 minut odpočinout, poté přidáme kypřicí prášek, zamícháme a na kokosovém oleji smažíme do zezlátnutí.

Lívanečky si ozdobíme a přidáme, co máme rádi. Já jsem použila rostlinný jogurt - vanilka, mango a sušené maliny.

Dobrou chuť