Lívance z bílého tofu
Tento recept je veganskou variantou tvarohových lívanců a navíc chutnají jako od babičky. Dělala je z kynutého těsta a vždy byly krásně nadýchané. Tak nějak podobně chutnají i tyto lívance. Úplně jsem se vrátila do dětských let. Jinak v posledních letech jsem přišla na chuť bílému tofu. Začala jsem ho v kuchyni přidávat hodně do sladkých jídel. A tyto lívance jsou opravdu skvělé a vážně stojí za to si je občas udělat na snídani.
Počet porcí : 16 lívanečků
SUROVINY :
- 125 g silken tofu
- 111 g medium firm tofu
- 85 g ovesných vloček
- 200 ml rostlinného mléka
- 3 lžičky kokosového cukru
- 30 g špaldové celozrnné mouky
- 38 g lněného semínka
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžičky kypřicího prášku
- špetka soli
POSTUP :
Vločky si namočíme do mléka a necháme cca 15 minut odpočívat.
Poté přidáme dva druhy tofu, sůl a cukr. Rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence. Do této směsi přidáme mouku, lněné semínko a rozmixujeme.
Těsto necháme na 5 - 10 minut odpočinout, poté přidáme kypřicí prášek, zamícháme a na kokosovém oleji smažíme do zezlátnutí.
Lívanečky si ozdobíme a přidáme, co máme rádi. Já jsem
použila rostlinný jogurt - vanilka, mango a sušené maliny.
Dobrou chuť