Pesto z kadeřávku
19.03.2024
Pesto, pesto, pesto... kouzelné jídlo. Souhlasíte? Že ne?... Je to velice vděčné jídlo, které se dá udělat téměř z jakékoliv natě, bylinky... Také v něm můžete ukrýt a jednoduše spotřebovat surovinu, která Vám už vadne v lednici. Když vše správně nachystáte, takové pesto Vám může v lednici vydržet i delší dobu a jednoduše s ním můžete doladit, dochutit zeleninový salát, těstoviny, topinku, atd. Je to pochoutka, která je nabitá čerstvými surovinami, díky kterým dostává Vaše tělo přísun vitamínů a minerálů. Také obsahuje zdravé tuky, které prospívají našim cévám a srdci. Během pár chvil, můžete vykouzlit skvělé jednohubky, plněnou bagetu na svačinu či těstoviny na oběd. Výhod je několik a nebojte se s ním experimentovat. Tak co, už se mnou souhlasíte? Například toto pesto z kadeřávku je prostě a jednoduše výborné. Jeho chuť se hodí na těstoviny, ale já ho mám nejraději na topince nebo v bagetě místo pomazánky či veganského másla. Ale pozor, díky lahůdkovému droždí Vám v lednici vydrží cca 4 dny. V podstatě vydrží i déle, ale chuť se začne měnit a už to není to pravé. Takže toto pesto si udělejte maximálně na 4 dny.
SUROVINY :
- 75 g kadeřávku
- 12 g pažitky
- 12 g česneku
- 110 g olivového oleje
- 70 g loupaných mandlí
- 45 g slunečnicových semínek
- 32 g lahůdkového droždí
- Šťáva z 1/2 ks citrónu
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
POSTUP :
Do výkonného mixéru vložíme ořechy i semínka a rozmixujeme na hladko, poté je dáme stranou.
Do stejného mixéru vložíme omytý kadeřávek (pokud máme velký kadeřávek, očistíme ho od tvrdého stonku, pokud máme mladý, vložíme ho tam celý), pažitku nasekanou nahrubo, česnek nastrouhaný najemno, citrónovou šťávu, olej a mixujeme do hladka. Poté přidáme pomleté ořechy, lahůdkové droždí a rozmixujeme.
Nyní jen doladíme chuť solí, pepřem, popřípadě citrónovou šťávou. Přendáme do uzavíratelné sklenice a máme hotovo.
A já Vám přeji dobrou chuť
Podobné recepty
Pesto z medvědího česneku
Mrkvové pesto do bagety