Pesto z medvědího česneku
K výrobě pesta není absolutně co dodat. Základ je vždy stejný. A to kvalitní ořechy, kvalitní olej, sůl a samozřejmě nějaká ta zelená bylina. Poté už můžete kouzlit a vymýšlet různé alternativy. Přidat jiné druhy ořechů, přidat orestované ořechy, kombinovat více zajímavých olejů nebo i kombinovat druhy různých bylin a surovin, dokonce i sýrů. Toto pesto z medvědího česneku je úplný základ a můžete se od něho odrazit. Přidat do něj jiné oleje nebo i zkombinovat bylinky. Tento základní recept na pesto používám poté do dalších jídel, jako jsou zeleninové saláty, do baget, na chleba, do kešu pomazánek a také do slaných pochoutek jako jsou třeba slané tartaletky. I když je recept jednoduchý, dokáže ozvláštnit Vaše jídlo. :)
SUROVINY :
- 50 g čerstvého medvědího česneku
- 40 g kešu ořechů natural
- 95 ml kvalitního olivového oleje
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
POSTUP :
Do mixéru si vložíme jako první kešu ořechy a rozmixujeme je na jemno. Přidáme na hrubo nasekaný medvědí česnek, olivový olej a rozmixujeme na hladké krémové pesto. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Přemístíme do uzavíratelné skleničky a skladujeme v lednici.
Přeji dobrou chuť
TIP : Pesta můžete používat na více způsobů, nejen na těstoviny. Výborný je i do zeleninových salátů. Jakmile přidáte ochucené a doladěné pesto, nemusíte salát již dochucovat, o vše se už postará samo pesto. Hodně ráda používám pesta namísto majonézových dresinků do baget. Nejen, že snížíte kcal, ale také obohatíte bagetu jinou chutí, dodáte jí vitamíny, minerální látky a vlákninu navíc. Využití jsou spousty.... :)