Petrželové pesto

22.05.2022

Pesta jsou naprosto skvělá záležitost. Nejen, že jsou velice rychle připravena, můžete je dát k pečivu, těstovinám či do salátů, ale můžete je udělat téměř z čehokoliv. Klidně i z tzv. zbytků bylinek a natí. A jíst se dají v jakémkoliv ročním období. Petrželové pesto je snadné, je z jednoduchých surovin a jako každé pesto je naprosto skvělé :) Jestli jste ještě nezkoušeli udělat pesto z petrželové nati, určitě vyzkoušejte.

SUROVINY :

  • 60 g petrželové natě ( hladkolisté )
  • 80 g piniových semínek
  • 50 ml olivového oleje
  • 10 g česneku
  • Šťáva z ½ citrónu / limetky
  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti

POSTUP :

Piniové oříšky si opražíme na sucho na pánvičce, nasypeme je do mixéru s ½ olivového oleje a mixujeme do hladka.

Poté přidáme nasekanou petrželovou nať, česnek a zbytek oleje. Společně vše rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou / limetkovou šťávou.

TIP : Pokud řešíte obsah bílkovin v jídle, je dobré si pesto zkombinovat s luštěninovými těstovinami.

Dobrou chuť