Petrželové pesto
Pesta jsou naprosto skvělá záležitost. Nejen, že jsou velice rychle připravena, můžete je dát k pečivu, těstovinám či do salátů, ale můžete je udělat téměř z čehokoliv. Klidně i z tzv. zbytků bylinek a natí. A jíst se dají v jakémkoliv ročním období. Petrželové pesto je snadné, je z jednoduchých surovin a jako každé pesto je naprosto skvělé :) Jestli jste ještě nezkoušeli udělat pesto z petrželové nati, určitě vyzkoušejte.
SUROVINY :
- 60 g petrželové natě ( hladkolisté )
- 80 g piniových semínek
- 50 ml olivového oleje
- 10 g česneku
- Šťáva z ½ citrónu / limetky
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
POSTUP :
Piniové oříšky si opražíme na sucho na pánvičce, nasypeme je do mixéru s ½ olivového oleje a mixujeme do hladka.
Poté přidáme nasekanou petrželovou nať, česnek a zbytek
oleje. Společně vše rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou / limetkovou šťávou.
TIP : Pokud řešíte obsah bílkovin v jídle, je dobré si pesto zkombinovat s luštěninovými těstovinami.
Dobrou chuť