Tofu pomazánka s kukuřicí

02.07.2021

Pomazánky z tofu jsou rychlé a snadné. Jídlo se jimi snadno dochutí a navíc víte, že obsahují bílkoviny. Pokud do nich dáte čerstvou zeleninu, máte k tomu zaručený přísun vitamínů a vlákniny. Všechny tyto složky jsou potřebné pro tělo. Tato pomazánka se dá jíst s pečivem nebo jen s listy salátu, ze kterého si uděláte tzv. "lodičku".

SUROVINY :

  • 200 g marinovaného tofu
  • 200g celeru ( bulvy )
  • 1 malá plechovka sterilované kukuřice
  • 2 lžičky sojanézy
  • indická sůl Kala Namak
  • pepř
  • 1 ks jarní cibulky


POSTUP :

Do misky nastrouháme celer a tofu. Pokrájíme na jemno jarní cibulku a přidáme do misky.

Slijeme si kukuřici do sklenice ( ochucenou vodu použijeme na dochucení pomazánky ) a poté přidáme do misky.

Zbývá nám dochutit sojanézou, solí, pepřem a cca 1 lžičkou nálevu z kukuřice.

Zamícháme a popřípadě ještě doladíme dle našich chuťových pohárků.

Necháme cca 20 minut odležet v lednici.

Dobrou chuť