Salát z pečené růžičkové kapusty

18.10.2022

Na podzim naše tělo vyžaduje teplejší stravu. A pokud jste stejní milovníci salátů jako my, tak je tento recept právě pro Vás. No a není nic lepšího než využít aktuální zeleninu, kterou nám podzim přináší. Růžičková kapusta je příjemně nasládlá a plná živin, u kterých se tepelnou úpravou sice snižuje jejich hodnota, ale i tak nám přináší vlákninu, vitamíny i minerální látky. Když k tomu přidáme quinou a oříšky, dostaneme do těla zdravé tuky a bílkoviny. Navíc je jako skoro každý můj recept i tento rychlý, snadný a samozřejmě plný potěšení pro vaše chuťové pohárky:). 

Počet porcí : 1 porce

SUROVINY :

  • 160 g růžičkové kapusty
  • 80 g kukuřice mražené
  • 60 g uvařené quinoi - mix
  • 30 g arašídů
  • 15 g rozinek / brusinek
  • 2 špetky soli
  • Pepř dle chuti

Zálivka:

  • 1 čajová lžička medu
  • 1,5 čajové lžičky balsamikového octa
  • 2 čajové lžička chilli oleje / rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku

POSTUP :

Troubu si předehřejeme na 180 °C a nachystáme si plech s pečicím papírem. Kapustičky omyjeme, rozkrojíme napůl a vložíme na plech. Pokud máme mraženou kukuřici, tak ji nejprve rozmrazíme a poté ji přidáme ke kapustě. Jemně pokapeme olejem, posolíme, promícháme a vložíme do trouby na 10 - 15 minut.

Mezitím si vytvoříme zálivku. Do hrnku vložíme všechny tekuté suroviny a přidáme česnek nasekaný na půlplátky. Promícháme, aby se vše spojilo.

Jakmile je kapusta po 15 minutách měkká na zkus, přidáme k ní rozinky, arašídy a připravenou zálivku. Důkladně promícháme a vložíme zpět do trouby na dalších 10 minut, dokud není kapusta pěkně opečená.

No a můžeme servírovat ozdobené nasekanou petrželovou natí a granátovým jablíčkem.

Dobrou chuť