Salát z pečené zeleniny s uzeným polooštiepkom

15.11.2022

Zeleninové saláty můžeme u nás doma jíst každý den. A v podstatě to tak i je. Už si ani nedokážu představit den bez zeleniny. V zimě a v chladných dnech však studená zelenina příliš neláká. Tak proč si neudělat salát ze své oblíbené pečené zeleniny a doplnit si ji oblíbeným sýrem? Navíc v dnešní době potřebujeme šetřit s časem. Takže stačí vzít zeleninu, kterou máte v lednici, dát ji na plech, pokapat olejem, posypat kořením, vložit do trouby a za 30 minut můžete servírovat skvělou večeři. A tento čas kdy se vše peče, můžete využít jak se Vám zlíbí. Není nad rychlá, snadná, dobrá jídla z našich oblíbených surovin :) Doufám, že Vás tento recept bude inspirovat  :))

Počet porci : 2 porce

SUROVINY :

  • 160 g dýně hokaido
  • 90 g mrkve
  • 90 g mražené kukuřice
  • 65 g červené papriky
  • 65 g cibule
  • 7 g česneku
  • 18 g zelených chilli papriček
  • 2 ks uzeného polooštiepku
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 1 čajová lžička uzené papriky
  • 2 špetky černé soli
  • Pepř dle chuti

Na ozdobu :

  • Nasekaná pažitka / petrželová nať
  • Pár lístků čerstvého špenátu

POSTUP :

Troubu si rozehřejeme na 200°C a do zapékací mísy vložíme umytou a nakrájenou zeleninu. Červenou papriku nakrájenou na větší kusy, hokaido na menší kostky, mrkev na půlkolečka, cibuli na plátky, chilli papričky najemno. Vše polijeme olejem, posolíme černou solí, opepříme a přidáme uzenou papriku. Pečeme zhruba 25 minut, poté přidáme kukuřici a česnek na plátky a pečeme dalších 10 minut.

Polooštiepok si rozehřejeme na pánvičce nebo na posledních 10 minut přidáme do trouby k zelenině.

Po upečení servírujeme. Na okraj talíře vložíme čerstvý špenát, doprostřed upečenou zeleninu a na ni polooštiepok. Posypeme pažitkou nebo petrželovou natí.

Dobrou chuť