Semínkový chleba

09.08.2021

Strašně zbožňuji vůni čerstvého upečeného chleba. A není nic lepšího, než si ho upéct doma. Víme co v něm je a hlavně si do něj můžeme dát co chceme. Tento recept vážně není složitý a nepotřebujete na něj žádné zvláštní roboty. Vše se smíchá dohromady a nechá se vykynout přímo ve formě. Není nic jednoduššího .... :)

SUROVINY :

  • 150 g chlebové mouky
  • 80 g žitné mouky
  • 50 g lněného semínka
  • 30 g světlého sezamu
  • 50 g dýňových semínek
  • 70 g slunečnicových semínek
  • 2,5 g sušeného droždí
  • 238 ml vlažné vody
  • 10 g soli
  • 10 ml řepkového oleje

POSTUP :

Smícháme v míse mouky a semínka dohromady. Promícháme a přidáme sůl a droždí. Znovu zamícháme a přidáme olej a vodu.

Zpracujeme těsto vařečkou a necháme na 5 minut odpočinout v míse.

Mezitím si vymažeme a moukou vysypeme formu.

Přendáme těsto do formy, já používám formu na biskupský chlebíček, a necháme přikryté kynout na teplém místě cca 60 minut.

Poté dáme do trouby vyhřáté na 170°C péct na 50 - 60 minut.

Chleba necháme jemně vychladnout, než ho vyndáme z formy. Krájíme až, když je chleba vychladlý.

Dobrou chuť

Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.