Smažené brambory se zeleninou a maďarskou klobásou

21.08.2023
Snadné, rychlé, veganské jídlo, ve kterém můžete klidně zamaskovat brambory, které Vám zůstaly z předchozího dne. Tento recept je tak univerzální, že ho v podstatě celý můžete pojmout jako tzv. záchranářské jídlo nebo jídlo co dům dá. Pokud nemáte doma kadeřávek, nevadí. Dejte místo něho něco jiného. A tak v podstatě můžete nakládat s celým receptem. Já osobně tyto recepty miluji, protože se u nás doma nic zbytečně nevyhodí a navíc tato jídla patří vždy mezi ta nejchutnější. Nevím čím to je, ale většinou se s partnerem shodneme, že to tak prostě je. U tohoto receptu to možná bude i tou skvělou veganskou maďarskou klobásou od společnosti Good Nature. Její chuť se tak naprosto autenticky podobá klasické maďarské klobásce, že když jsem ji poprvé ochutnala, chvíli jsem si myslela že jím opravdovou klobásu z masa. Pokud Vám tato chuť chybí v nějakém jídle, určitě doporučuji vyzkoušet. Naprosto ji zbožňuji v zelné polévce :)). No vyzkoušejte a sami uvidíte :)).

Počet porcí : 4 porce

SUROVINY :

  • 500 g brambor
  • 120 g cibule
  • 50 g kadeřávku
  • 280 g cukety
  • 200 g maďarské uzené klobásy Good Nature
  • 120 g sterilované papriky
  • 40 g mrkve
  • 60 g čerstvé papriky
  • 8 g česneku
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1/2 čajové lžičky uzené papriky
  • 1/3 čajové lžičky pálivé papriky (nemusí být)
  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti

POSTUP :

Nejlepší je, když si brambory uvaříte den předem a poté je vychladlé z lednice zprudka smažíte na malém množství oleje.

Na druhé pánvičce si rozpálíme olej, vložíme cibuli nakrájenou na půlkolečka a smažíme do jemně zlatavé barvy. Poté přidáme papriku a mrkev nakrájenou na libovolné kousky. Jakmile je zelenina na zkus, přidáme cuketu, česnek a maďarskou klobásu. Společně opékáme cca 5 minut, přidáme uzenou a pálivou papriku, sůl, pepř, promícháme a jako poslední přidáme kadeřávek. Necháme pražit cca 5 minut, aby se nám veškeré chutě propojily. Na úplný konec přidáme zavařenou papriku, opečené brambory, zamícháme a popřípadě doladíme solí a pepřem.

Ihned servírujeme a já Vám přeji dobrou chuť.