Snadná veganská rybí pomazánka

04.02.2024
K tomuto receptu není co dodat. Hlavní roli zde hraje samozřejmě samotný tzv. veganský VUŇÁK od společnosti Garden Gourmet. No a zbytek potravin je už jen k doladění chuti a konzistence. Tato pomazánka je opravdu raz dva hotová, chuťově vyvážená a naprosto lahodná. Skvělá veganská verze tuňákové pomazánky, kterou si možná ještě pamatujete. Jsem opravdu ráda, že společnost Garden gourmet tuto veganskou verzi tuňáka vyrobila, protože mi ryby opravdu moc chyběly a hlavně tuňáková pomazánka. Takže, pokud se stále najde někdo, kdo ještě nezná Vuňáka , tak mi věřte, že to musíte ochutnat. A jsem si dost jistá, že se bude často objevovat ve Vaší lednici, protože jinou ani lepší alternativu tuňáka jsem ještě nejedla :)))

SUROVINY :

  • 175 g vuňáka
  • 140 g krémové pomazánkového másla Lunter
  • 100 g silken tofu
  • 40 g červené cibule
  • 12 g citrónové šťávy
  • 8 g čerstvého kopru
  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti


POSTUP :

Do misky vložíme vuňáka, pomazánkové máslo, tofu, citrónovou šťávu a zamícháme. Cibuli a kopr si nasekáme najemno a přidáme do misky. Zamícháme, dochutíme solí a pepřem. Dáme vychladit do lednice minimálně na 30 minut a poté servírujeme na žitném chlebu s čerstvým koprem a ředkvičkou.

Přeji dobrou chuť