Svěží vuňáková pomazánka s cizrnou

01.08.2024
Řekla bych, že sezóna pomazánek snad ani neexisuje. Dají se jíst, jak v zimě , tak i v létě. Ten kdo mě sleduje moc dobře ví, že se pomazánky dají kombinovat z mnoha surovin. V tomto receptu jsem zkombinovala cizrnu, čerstvou zeleninu i bylinky a mého nejoblíbenějšího veganského tuňáka. A vznikla z toho tato famózní a velice nevšední pomazánka, která Vás zasytí, dodá Vám opravdu hodně bílkovin a díky jablku a citrónové šťávě Vás i tento recept dokáže osvěžit v teplých dnech. Opět je to recept do sbírky rychlých a snadných receptů. Veškeré suroviny se jen smíchají a poté už záleží na Vašem jazýčku jak si ho doladíte citrónovou šťávou. Podávejte nejlépe na celozrnném pečivu, který obsahuje více vitamínů, minerálních látek a esenciální mastné kyseliny. Takto budete mít opět zdravé jídlo, ve kterém je zastoupena každá makroživina. Více informací o zdravém talíři najdete v článku : JAK MÁ VYPADAT ZDRAVÝ TALÍŘ

SUROVINY :

  • 175 g vuňáka – veganského tuňáka Garden Gourmet
  • 240 g sterilované cizrny
  • 115 g vegan zakysané smetany
  • 80 g červené cibule
  • 10 g čerstvého kopru
  • 31 g citrónové šťávy
  • 115 g tvrdé části brokolice / kedlubny
  • 100 g jablka
  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti


POSTUP :

Do velké misky vložíme propláchnutou cizrnu a za pomoci rukou ji rozmačkáme tak, aby místy zůstala celá. Přidáme vuňáka, najemno nasekanou červenou cibuli, najemno nasekaný kopr, nahrubo nastrouhanou brokolici, smetanu, citrónovou šťávu a důkladně promícháme.

Jablko si oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme do misky. Důkladně promícháme a nyní můžeme doladit chuť solí, pepřem, citrónovou šťávou, popřípadě medem. Záleží, jak budete mít sladké jablko.

Dáme do lednice cca na 30 minut vychladit a poté servírujeme na žitném chlebu ozdobené čerstvým koprem a já Vám přeji dobrou chuť.