Svěží zeleninovo quinoový salát s chutí Itálie

01.08.2024
Ten kdo má rád jednoduché recepty a kvalitní suroviny, si určitě zamiluje tento zeleninový salát. Stačí Vám jen pár ingrediencí a můžete se do tohoto salátu s quinoou pustit . Quinoa nám nahradí v receptu bílkoviny a samozřejmě i další látky prospěšné pro náš organismus. Veškerou chuť obstarají kvalitní rajčata, olivy a samozřejmě olivový olej. Bez něho by Itálie nebyla Itálie. No a abychom neměli brzo hlad, doplníme si tento salát i o bagetku. Nějaké ty sacharidy přeci jen také potřebujeme. Takže pokud máte velkou úrodu rajčat a zásobu oliv a olivového oleje doma, neváhejte a vyzkoušejte tento zeleninový salát, který Vás zasytí, osvěží v horkých dnech a potěší samozřejmě i Vaše chuťové pohárky.

Počet porcí : 2 porce

SUROVINY :

  • 250 g uvařené quinoy
  • 150 g ledového salátu
  • 50 g červené cibule
  • 360 g masitých rajčat
  • 16 g čerstvé bazalky
  • 50 g zelených kvalitních oliv
  • 4 polévkové lžíce kvalitního olivového oleje
  • Citrónová šťáva z 1/2 citronu
  • Sůl dle chuti

Pepř dle chuti

SUROVINY :

Pokud nemáte v zásobě v mrazáku uvařenou quinou, nyní si ji uvařte dle návodu.

Důkladně si umyjeme veškerou zeleninu a nachystáme si velkou mísu, do které budeme veškeré suroviny přidávat. Ledový salát a rajče nakrájíme na libovolné kousky. Cibuli nakrájíme na proužky a přidáme k zelenině. Olivy pokrájíme na kolečka a bazalku nasekáme na jemno. Společně s quinou vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem, citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Nyní necháme 5 – 10 minut odležet. Tento čas můžete využít k rozpečení bagety.

Nyní již můžete servírovat a já Vám přeji dobrou chuť

Zeleninový salát s quinoou
Zeleninový salát s quinoou