Tabouleh z quinoy- asijská chuť

03.06.2021

U nás doma se většinou jí k večeři saláty. A aby nás salát zasytil a doplnil nám veškeré potřebné bílkoviny, sacharidy a zdravé tuky, kombinujeme ho s těstovinami, bulgurem apod. Tato varianta je upravená trochu do asijské chuti. Nebojte se tento recept vyzkoušet. Je výborný. :) Ten kdo vyzkoušel tabouleh, tak moc dobře ví, že je opravdu velice svěží, lehký a přesto zasytí.

Počet porcí : 2- 3

SUROVINY :

  • 100 g quinoy mix ( bílá, černá )
  • 190g salátového okurku
  • 200 g rajčat
  • 30 g sladkolisté petržele
  • 10 g koriandru
  • 2 ks chilli papriček
  • ½ červené cibule

Zálivka :

  • Šťáva z 1 citrónu
  • 15 ml olivového oleje
  • 30 ml teriyaki omáčky
  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti

POSTUP :

Guinou uvaříme podle návodu. Já osobně, když vařím quinou dávám poměr 1:1 a jen se solí. Dáme vychladnout.

Veškerou zeleninu a bylinky omyjeme.

Okurek, červenou cibuli, chilli papričky a rajčata nakrájíme na malé kostečky a vložíme do mísy.

Petržel a koriandr nasekáme najemno a přidáme do mísy.

Přidáme vychladlou quinou.

V jiné míse si smícháme suroviny na zálivku. Vše promícháme a nalijeme do mísy se zeleninou.

Tabouleh promícháme aby se propojili všechny chutě.

Tento tabouleh servíruji s opraženým Asia tempehem.

Dobrou chuť