Tabouleh z quinoy- asijská chuť
Tabouleh z quinoy- asijská chuť
U nás doma se většinou jí k večeři saláty. A aby nás salát zasytil a doplnil nám veškeré potřebné bílkoviny, sacharidy a zdravé tuky, kombinujeme ho s těstovinami, bulgurem apod. Tato varianta je upravená trochu do asijské chuti. Nebojte se tento recept vyzkoušet. Je výborný. :) Ten kdo vyzkoušel tabouleh, tak moc dobře ví, že je opravdu velice svěží, lehký a přesto zasytí.
Počet porcí : 2- 3
SUROVINY :
- 100 g quinoy mix ( bílá, černá )
- 190g salátového okurku
- 200 g rajčat
- 30 g sladkolisté petržele
- 10 g koriandru
- 2 ks chilli papriček
- ½ červené cibule
Zálivka :
- Šťáva z 1 citrónu
- 15 ml olivového oleje
- 30 ml teriyaki omáčky
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
POSTUP :
Guinou uvaříme podle návodu. Já osobně, když vařím quinou dávám poměr 1:1 a jen se solí. Dáme vychladnout.
Veškerou zeleninu a bylinky omyjeme.
Okurek, červenou cibuli, chilli papričky a rajčata nakrájíme na malé kostečky a vložíme do mísy.
Petržel a koriandr nasekáme najemno a přidáme do mísy.
Přidáme vychladlou quinou.
V jiné míse si smícháme suroviny na zálivku. Vše promícháme a nalijeme do mísy se zeleninou.
Tabouleh promícháme aby se propojili všechny chutě.
Tento tabouleh servíruji s opraženým Asia tempehem.
Dobrou chuť