Tapiokový pudink s kokosem, mangem a kardamomem
27.06.2023
Hledáte inspiraci na snídani, která je snadná, dá se uvařit do zásoby, ale hlavně osvěží Vás i Vaši rodinu v horkých letních teplotách? Tak tapiokový pudink je k tomu úplně ideální. U nás doma tapiokový pudink dělám vždy v létě, když mám chuť na lehkou snídani, která mě osvěží. Ten kdo zná tapiokový pudink, mi dá za pravdu, že jeho výroba je jednoduchá, navíc se dá skladovat v lednici v uzavíratelných sklenicích a vy máte třeba na dva dny vystaráno. Jen sáhnete do lednice, nazdobíte čerstvým ovocem a za pár minut máte vychlazenou a chutnou snídani. Perly nemají žádnou chuť, což opět může být velká výhoda. Můžete je dochutit dle svých představ. Samotný pudink můžete rovnou smíchat s borůvkami, malinami nebo s kakaem atd. Ihned máte úplně novou snídani. No a kombinace chutí v tomto receptu zřejmě nikoho nepřekvapí. Kokos, mango a kardamom k sobě prostě jdou :))
Tapiokový pudink
Počet porcí : 2 porce
SUROVINY :
- 60 g perel tapioky
- 300 ml vody
- 165 ml kokosového krému
- 2 polévkové lžíce kokosového jogurtu
- 1,5 polévkové lžíce medu
- 1,5 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 1/5 čajové lžičky kardamomu
- Špetka soli
Na ozdobu :
- 1 ks manga
- Kokosové chipsy
- Máta
- Konopná semínka
POSTUP :
Tapiokové perly vložíme do misky, zalijeme vodou a dáme je stranou cca na 8 hodin nebo přes noc.
Druhý den celý obsah misky nalijeme do hrnce, vložíme kokosový krém, med, špetku soli a vaříme na mírném ohni cca 15 minut. Během vaření se barva perel změní z bílé na průhlednou.
Po 15 minutách dochutíme pudink citrónovou šťávou a kardamomem, popřípadě medem. Stáhneme z plotny a vmícháme kokosový jogurt.
Rozdělíme do dvou sklenic, ozdobíme mangem, kokosovými chipsy. Můžete přidat i konopná semínka a já Vám přeji dobrou chuť.