Těstovinový salát s avokádem
Někdy člověk potřebuje vymyslet a rychlý a zároveň plnohodnotný oběd nebo večeři. No a neříkejte mi, že těstovinový salát toto nesplňuje. Díky luštěninovým těstovinám nemusíte řešit sacharidy a hlavně bílkoviny. Čerstvá zelenina doplní vitamíny, minerální látky a vlákninu, která je pro naše tělo opravdu důležitá. No a v neposlední řadě, avokádo nám zajistí zdravé tuky. Jestliže jste četli můj článek "Jak má vypadat zdravý talíř", tak moc dobře víte, že toto jídlo splňuje skladbu zdravého talíře. Vše v jednom, snadno, rychle a nemusíte nad ničím přemýšlet :) Do Vašeho těla se dostane vše potřebné jedním jídlem. No a co se týče chuti... určitě všichni znáte tu naprosto skvělou kombinaci avokáda a citrusů nebo avokáda a vajíčka. Tady jsou ty chutě společně propojeny. Svěží citrónová chuť kombinovaná s jemným avokádem, vše zakončeno chutí černé soli (která připomíná vařené vejce). Jestliže použijete rukolu, chuťové tóny se Vám rozšíří ještě o příjemnou kombinaci hořké chuti. Miluji tato jídla, která máte připravena za chvíli, obsahují vše co tělo potřebuje a navíc mají tolik chutí...
Počet porcí : 2 – 3 porce
SUROVINY:
- 250 g hrachových těstovin
- 3 ks rajčat
- 1 ks malé červené cibule
- 55 g petrželové natě
- 1/2 okurky
- 1 ks chilli papričky – nemusí být
- 2 hrsti mix salátů
- Černý sezam na posypání
- Černucha opražená na posypání
Dresink:
- 1 ks avokáda
- 8 polévkových lžic vody
- 2 polévkové lžíce avokádového oleje
- 1/2 čajové lžičky černé soli
- Pepř dle chuti
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
POSTUP :
Těstoviny uvaříme podle návodu a dáme stranou.
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na libovolné kousky. Já je nakrájela na kostečky a červenou cibuli na jemno. Vše přesuneme do misky a v tuto chvíli přidáme i uvařené těstoviny.
Takto připravený salát rozdělíme na talíře a posypeme černým sezamem a opraženou černuchou.
Přeji dobrou chuť
PS : Pokud nemáte černuchu, nevadí, prostě ji vynechejte. Luštěninové těstoviny si zvolte dle své chuti: čočkové, cizrnové atd. Další surovinou, kterou možná nebudete mít doma po ruce, je avokádový olej. Ten můžete nahradit např. kvalitním panenským olivovým olejem, lněným nebo ořechovým olejem. Když Vás někdy nějaký recept zaujme a po přečtení zjistíte, že nemáte všechny ingredience, ne vždy to vadí. Určité suroviny se dají nahradit jinými a některé se mohou vynechat, aniž by to nějak rapidně změnilo chuť daného jídla. Tak se toho nebojte a doufám, že Vám bude chutnat. Dejte mi vědět, budu velice ráda a udělá mi to obrovskou radost. :)