Thajské zeleninové kari
Možná si každý myslí, že thajské kari je složité jídlo. Musím Vás vyvést z omylu, je to velice snadné, rychlé a chutné jídlo. Ten kdo má rád nové chutě, by měl vyzkoušet i tento recept.
SUROVINY :
- 240 g cukety
- 50 g spodní části
pórku
- 1 ks zelené papriky
- 180 g bambusových výhonků
- 35 g zázvoru
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1,5 lžíce vege rybí omáčky
- 3 ks čerstvých chilli papriček
- 1 lžíce žluté kari pasty
- 1,5 lžíce sezamového oleje
- ½ limetky ( šťávy )
- čerstvý koriandr
POSTUP :
Do pánve, na mírný oheň dáme olej, přidáme nasekané chilli papričky a kari pastu. Společně pražíme.
Mezitím si očistíme veškerou zeleninu a nakrájíme na proužky dlouhé cca 5 cm.
Do pánve ke kari pastě přidáme zázvor, papriku, pórek a společně promícháme, aby se kari pasta dostala všude.
Poté přidáme cuketu, opět promícháme a necháme zeleninu jemně změknout.
Bambusové výhonky důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a já osobně je ještě podélně rozpůlím. Pak přidáme ke zbytku zeleniny. Cca 5 minutek mícháme a hlídáme aby se nám nic nepřipálilo. Nalijeme kokosové mléko, vývar a vege rybí omáčku. Necháme povařit do mírného zhoustnutí. Zděláme z plotny a zakápneme limetkovou šťávou a posypeme nasekaným koriandrem.
Podáváme s rýží, limetkou, nasekaným koriandrem a chilli papričkou.
Dobrou chuť