Thajské zeleninové kari

13.07.2021

Možná si každý myslí, že thajské kari je složité jídlo. Musím Vás vyvést z omylu, je to velice snadné, rychlé a chutné jídlo. Ten kdo má rád nové chutě, by měl vyzkoušet i tento recept.

Počet porcí : 4

SUROVINY :

  • 240 g cukety
  • 50 g spodní části pórku
  • 1 ks zelené papriky
  • 180 g bambusových výhonků
  • 35 g zázvoru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1,5 lžíce vege rybí omáčky
  • 3 ks čerstvých chilli papriček
  • 1 lžíce žluté kari pasty
  • 1,5 lžíce sezamového oleje
  • ½ limetky ( šťávu )
  • čerstvý koriandr


POSTUP :

Do pánve, na mírný oheň dáme olej, přidáme nasekané chilli papričky a kari pastu. Společně pražíme.

Mezitím si očistíme veškerou zeleninu a nakrájíme na proužky dlouhé cca 5 cm.

Do pánve ke kari pastě přidáme zázvor, papriku, pórek a společně promícháme, aby se kari pasta dostala všude.

Poté přidáme cuketu, opět promícháme a necháme zeleninu jemně změknout.

Bambusové výhonky důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a já osobně je ještě podélně rozpůlím. Pak přidám ke zbytku zeleniny. Cca 5 minutek mícháme a hlídáme aby se nám nic nepřipálilo. Nalijeme kokosové mléko, vývar a vege rybí omáčku. Necháme povařit do mírného zhoustnutí. Zděláme z plotny a zakápneme limetkovou šťávou a posypeme nasekaným koriandrem.

Podáváme s rýží, limetkou, nasekaným koriandrem a chilli papričkou.

Dobrou chuť