Tofu ala rybí prsty
Já osobně nemám moc ráda slova jako jsou "ala". Ale u tohoto receptu se toto slovo úplně nabízelo. Pro toho z Vás, kdo má potřebu mít na vánočním stole chuť ryby, je tento recept jako stvořený. Nevím jak to máte, nebo jste mívali vy doma např. v dětství, ale u nás byl vždy klasický bramborový salát, kuřecí řízky, vepřové řízky a kapr. A já jsem bývávala opravdu velká milovnice ryb, takže musím mít rybí chuť o Vánocích i nyní. A tak dlouho jsem si s tímto receptem hrála a zkoušela ty správné kombinace, než mi to opravdu ty rybí prsty po chuťové stránce připomínalo. Recept je to jako vždy rychlý a snadný, jen možná suroviny, které používám nemá úplně každý stále doma. A navíc je opravdu lepší, když se tofu naloží den dopředu. Má potom opravdu silnější chuť. Takže jestli Vás recept zajímá a chcete ho vyzkoušet, tak neváhejte a nezapomeňte začít s naložením tofu den dopředu, jinak to nebude to správné ... rybí :))
Počet porcí : 4 porce
SUROVNY :
- 2 balení bílého tofu
- 1 ks řasy nori
- 2 polévkové lžíce vegan rybí omáčky
- 1 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 7 g česneku
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 50 g chlebové strouhanky
- 30 g kukuřičné strouhanky
- 2 špetky černé soli
- 1/4 čajové lžičky kurkumy
- Pepř dle chuti
- 35 g špaldové mouky
- 20 g solamylu
- 80 g rostlinného mléka
- Olej na smažení
POSTUP :
Jako první si alespoň den dopředu naložíme tofu a až poté budeme obalovat a smažit.
Nejprve tofu opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme po
delší straně na kvádry připomínající tvar rybích prstů. Z jednoho balení
jich budete mít cca 6 - 8 kusů.
Do misky nalijeme rostlinný olej, vegan rybí omáčku, citrónovou šťávu, nori řasu nasekanou na kousky a nastrouhaný česnek na jemno. Vložíme tofu, osolíme, opepříme, vše promícháme a dáme do lednice do druhého dne odpočívat.
Druhý den si nachystáme trojobal. Do misky vložíme oba dva druhy strouhanky, smícháme a dáme stranou. Do další misky nalijeme rostlinné mléko, přidáme černou sůl a kurkumu, promícháme a dáme stranou. A v poslední misce smícháme mouku a solamyl.
Obalujeme klasicky v mouce, poté vložíme do mléka a naposledy do kombinace strouhanek. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatavé barvy a ihned servírujeme.
Tyto rybí prsty není dobré skladovat v lednici do druhého dne. Vždy si je udělejte čerstvé.
Přeji dobrou chuť