Tofu ala rybí prsty

16.12.2022

Já osobně nemám moc ráda slova jako jsou "ala". Ale u tohoto receptu se toto slovo úplně nabízelo. Pro toho z Vás, kdo má potřebu mít na vánočním stole chuť ryby, je tento recept jako stvořený. Nevím jak to máte, nebo jste mívali vy doma např. v dětství, ale u nás byl vždy klasický bramborový salát, kuřecí řízky, vepřové řízky a kapr. A já jsem bývávala opravdu velká milovnice ryb, takže musím mít rybí chuť o Vánocích i nyní. A tak dlouho jsem si s tímto receptem hrála a zkoušela ty správné kombinace, než mi to opravdu ty rybí prsty po chuťové stránce připomínalo. Recept je to jako vždy rychlý a snadný, jen možná suroviny, které používám nemá úplně každý stále doma. A navíc je opravdu lepší, když se tofu naloží den dopředu. Má potom opravdu silnější chuť. Takže jestli Vás recept zajímá a chcete ho vyzkoušet, tak neváhejte a nezapomeňte začít s naložením tofu den dopředu, jinak to nebude to správné ... rybí :))

Tofu ala rybí prsty
Tofu ala rybí prsty


Počet porcí : 4 porce

SUROVNY :

  • 2 balení bílého tofu
  • 1 ks řasy nori
  • 2 polévkové lžíce vegan rybí omáčky
  • 1 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 7 g česneku
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 50 g chlebové strouhanky
  • 30 g kukuřičné strouhanky
  • 2 špetky černé soli
  • 1/4 čajové lžičky kurkumy
  • Pepř dle chuti
  • 35 g špaldové mouky
  • 20 g solamylu
  • 80 g rostlinného mléka
  • Olej na smažení

POSTUP :

Jako první si alespoň den dopředu naložíme tofu a až poté budeme obalovat a smažit.

Nejprve tofu opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme po delší straně na kvádry připomínající tvar rybích prstů. Z jednoho balení jich budete mít cca 6 - 8 kusů.

Do misky nalijeme rostlinný olej, vegan rybí omáčku, citrónovou šťávu, nori řasu nasekanou na kousky a nastrouhaný česnek na jemno. Vložíme tofu, osolíme, opepříme, vše promícháme a dáme do lednice do druhého dne odpočívat.

Druhý den si nachystáme trojobal. Do misky vložíme oba dva druhy strouhanky, smícháme a dáme stranou. Do další misky nalijeme rostlinné mléko, přidáme černou sůl a kurkumu, promícháme a dáme stranou. A v poslední misce smícháme mouku a solamyl.

Obalujeme klasicky v mouce, poté vložíme do mléka a naposledy do kombinace strouhanek. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatavé barvy a ihned servírujeme.

Tyto rybí prsty není dobré skladovat v lednici do druhého dne. Vždy si je udělejte čerstvé.

Přeji dobrou chuť