Vegaječňák
21.12.2024
Jestliže jste takoví milovníci různých likérů jako já, tak se zastavte u tohoto receptu. A jestli mě sledujete delší dobu, moc dobře víte, že nejsem vegan, ale vegetarián. I přesto se snažím mlékárenskému průmyslu vyhýbat tak, jak to jde. Jenže veganský vaječný likér, je upřímně dost drahý, pokud si ho chcete někde koupit. Proto jsem se letos rozhodla, udělat ten za mě nejlepší možný veganský vaječný likér doma. Takový ten likér, který bude barvou, konzistencí i chutí co nejvíce podobný klasickému vaječnému likéru. A hle, vznikl tento za mě opravdu dobrý VEGAJEČŇÁK :)). Takže pokud letos budete držet se mnou basu a nebudete také tentokrát podporovat mléčný průmysl, vyzkoušejte tento veganský likér a dejte mi vědět jak Vám chutnal :))
SUROVINY :
- 320 g ovesného kondenzovaného mléka
- 800 ml vanilkového veganského mléka
- 200 g rumu dle Vašeho výběru
- 1 ks vanilkového pudinku
- 1 ks vanilkového lusku / 2 čajové lžičky vanilkového aroma
- Větší špetka kurkumy
- Špetka soli
POSTUP :
Na mírný plamen si dáme vařit 600 ml vanilkového mléka s vanilkovým luskem cca na 20 minut. Ve zbylém mléce si rozpustíme pudinkový prášek, za stálého míchání vložíme do horkého mléka a uvaříme si řídký pudink.
Přidáme sůl, kurkumu, kondenzované ovesné mléko a vše spojíme a dáme zchladit. Jakmile je tato směs v pokojové teplotě, přidáme rum a opět vše spojíme. Přelijeme do sklenice a dáme do lednice nejlépe do druhého dne.
Podáváme jen tak nebo s kostkou ledu a já Vám přeji dobrou chuť