Veganské barbecue burrito
Přemýšlíte nad snadným, rychlým, plnohodnotným jídlem, které potěší více generací u Vás doma? Tak v tom případě musíte vyzkoušet tato veganská BBQ burrita. Jsou plněná směsí ze sójového granulátu, který je dochucený směsí smažené zeleniny a kvalitními dochucovadly od společnosti PÖDÖR jako je Bio BBQ lehce pikantní koření a pivní balsamico. Pro zajímavější chuť nezapomeňte přidat do tortilly směs čerstvých bylinek jako je koriandr, máta, petržel a vše ještě zakápněte čerstvou limetkovou šťávou. Aby Vás tortilly více zasytily, přidejte i menší množství uvařené rýže a samozřejmě vše spojte domácím dipem. V našem případě je to jednoduchá kombinace veganské majonézy a BBQ koření. Více chutí již není zapotřebí. Když spojíte všechny tyto chutě, vznikne Vám neodolatelné jídlo, které můžete podávat jako oběd či večeři. Touto lahodou si omotáte i mladší generaci u Vás doma a také Vám tato burrita mohou posloužit i jako recyklační jídlo, kde můžete využít včerejší zbylou rýži a pokrájet pozůstatky menších kousků zeleniny v lednici. Prostě a jednoduše super jídlo :))
Počet porcí : 4 – 5 ks tortill o průměru 25 cm
SUROVINY :
- 4-5 ks tortill
- 100 g syrové rýže
- 30 g mixu bylinek – koriandr, máta, petrželová nať
- 6 g thajské bazalky
- 50 g jarní cibulky
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
Na sójový granulát :
- 70 g suchého sójového granulátu
- 70 g cibule
- 14 g česneku
- 1,5 čajové lžičky BBQ koření od PÖDÖR
- 70 g červené papriky
- 65 g mrkve
- 2 čajové lžičky datlového sirupu
- 3 čajové lžičky Pivního balsamica od PÖDÖR
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
Na dip :
- 6 polévkových lžic sojanézy
- 2 čajové lžičky BBQ koření od PÖDÖR
Na dokončení a ozdobu :
- Limetka
- Chilli paprička
POSTUP :
Jako první si uvaříme dle návodu rýži a sójový granulát, nejlépe v zeleninovém vývaru.
Mezitím si nasekáme najemno všechny druhy bylinek a smícháme v misce. Jarní cibulku si nakrájíme na kolečka. Sojanézu smícháme s kořením a dáme stranou.
Uvařený sójový granulát si vymačkáme a na rozpálené pánvičce si na oleji osmažíme cibulku. Přidáme k ní najemno nastrouhanou mrkev, červenou papriku nakrájenou na malé kostečky a společně smažíme cca 5 minut. Poté přidáme česnek nasekaný najemno a sójový granulát. Promícháme, necháme rozvonět a poté přidáme zbytek ingrediencí. Výsledná chuť musí být výrazná, pikantní a sladko kyselá.
Jakmile máme vše nachystané, jdeme balit burrito. Rozpálíme si gril / pánev. Na dno tortilly dáme rýži, na ni připravenou sójovou směs, jarní cibulku, směs bylinek a na spodní část této hromady dáme cca 1 polévkovou lžíci sojanézy. Zabalíme a vložíme na gril či pánvičku pojící stranou dolů, aby se nám dobře uchytila.
Opékáme ze všech stran. Takto budeme postupovat do té doby, dokud nám vystačí sójová směs. A já Vám přeji dobrou chuť