Veganský raw limetkový cake

04.06.2021

Raw dezerty jsou zdravé, plné vitamínů, zdravých tuků, bílkovin atd. Krásně si s nimi můžete pohrát co se týče chutí, dekorace a tvarů ...Tento citrónový cake se naprosto hodí do letního období, kde Vás krásně osvěží svojí kyselkavou chutí citrónu a limetky, navíc  ta konzistence raw dezertů se příjemně rozplývá na jazyku. Hmmm.. Milujeme tyto dezerty jsou naprosto luxusní. A jak sami vidíte, tak jsou i jednoduchá na přípravu. Určitě vyzkoušejte :)

Citrónovo - limetkový raw cake
Citrónovo - limetkový raw cake


SUROVINY :

KORPUS :

  • 2 - 3 hrnky ovesných vloček pomletých na jemno
  • 3 lžíce datlové pasty
  • 1 lžíce čekankového sirupu

KRÉM :

  • 1 hrnek kešu ořechů
  • 1,5 ks limetky
  • 1 ks citrónu
  • 2 - 3 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce kokosového oleje ( rozpuštěného )
  • 50 ml vody
  • 2 lžíce chia semínek

POSTUP :

Kešu ořechy si namočíme minimálně na 2 hodiny do vody.

V mixéru smícháme všechny suroviny na korpus a vypracujeme těsto. Pokud by bylo řídké, přidejte vločky. Pokud by bylo naopak husté , přidejte sirup.

Těsto vložíme do formy o průměru 16 cm s pečicím papírem. Dáme stranou.

Slijeme kešu ořechy a vložíme je společně s kokosovým olejem, sirupem a vymačkanou šťávou do mixéru. Jestliže je hmota moc hustá, přidáváme postupně vodu.

Směs smícháme se suchými chia semínky a nalijeme do formy na korpus.

Dáme do lednice a necháme ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Aby se nám cake lépe vyndával z formy, necháme ho před tím cca na 1 hodinku v mrazáku.

Dobrou chuť