Veganský raw limetkový cake
Raw dezerty jsou zdravé, plné vitamínů, zdravých tuků, bílkovin atd. Krásně si s nimi můžete pohrát co se týče chutí, dekorace a tvarů ...Tento citrónový cake se naprosto hodí do letního období, kde Vás krásně osvěží svojí kyselkavou chutí citrónu a limetky, navíc ta konzistence raw dezertů se příjemně rozplývá na jazyku. Hmmm.. Milujeme tyto dezerty jsou naprosto luxusní. A jak sami vidíte, tak jsou i jednoduchá na přípravu. Určitě vyzkoušejte :)
SUROVINY :
KORPUS :
- 2 - 3 hrnky ovesných vloček pomletých na jemno
- 3 lžíce datlové pasty
- 1 lžíce čekankového sirupu
KRÉM :
- 1 hrnek kešu ořechů
- 1,5 ks limetky
- 1 ks citrónu
- 2 - 3 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce kokosového oleje ( rozpuštěného )
- 50 ml vody
- 2 lžíce chia semínek
POSTUP :
Kešu ořechy si namočíme minimálně na 2 hodiny do vody.
V mixéru smícháme všechny suroviny na korpus a vypracujeme těsto. Pokud by bylo řídké, přidejte vločky. Pokud by bylo naopak husté , přidejte sirup.
Těsto vložíme do formy o průměru 16 cm s pečicím papírem. Dáme stranou.
Slijeme kešu ořechy a vložíme je společně s kokosovým
olejem, sirupem a vymačkanou šťávou do mixéru. Jestliže je hmota moc hustá,
přidáváme postupně vodu.
Směs smícháme se suchými chia semínky a nalijeme do formy na korpus.
Dáme do lednice a necháme ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Aby se nám cake lépe vyndával z formy, necháme ho před tím cca na 1 hodinku v mrazáku.
Dobrou chuť