Zelený chřest v těstíčku

17.05.2022

Zajímalo by mně jestli existuje někdo kdo nemá rád smažené, obalované jídlo. Obzvláště když je Česká republika proslulá velkou konzumací smaženého sýra :)). Tento recept je právě pro milovníky takovýchto jídel jako dělaný. Těstíčko je bezlepkové, takže si na něm mohou pochutnat i celiaci. Já mám chřest raději v čerstvé a svěží podobě, ale na chřest v těstíčku se vždy těším :)). V kombinaci se svěžím bramborovým salátem máte pak ihned připravený originální nedělní oběd, který potěší Vás i Vaše chuťové pohárky. 

SUROVINY :

  • 500 g zeleného chřestu

Těstíčko :


  • 3 polévkové lžíce rýžové mouky
  • 2 polévkové lžíce cizrnové mouky
  • 3 polévkové lžíce kukuřičné strouhanky
  • 150 ml vody
  • 1 čajovou lžičku sušeného česneku
  • 0,5 čajové lžičky černé soli
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1-2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • Pepř dle chuti
  • Olej na smažení

POSTUP :

V první řadě si uvaříme chřest v páře. Po změknutí ihned vložíme do ledové vody. Poté necháme chřest okapat a oschnout. 

Mezitím co se nám chřest vaří v páře, si uděláme těstíčko. Do misky dáme cizrnovou mouku, rýžovou mouku, česnek, sůl, pepř a zalijeme vodou. Rozmícháme a necháme stát stranou.

Cca po 20 minutách přidáme citrónovou šťávu, zamícháme a těsně před smažením nasypeme kukuřičnou strouhanku. Pokud nám těstíčko hodně zhoustlo, až takovým způsobem , že opadává přímo z chřestu, nalijeme do něj trošičku vody a zamícháme.

Chřest chytneme za hlavičku a pomocí lžíce obalujeme spodek chřestu.  Takto obalený chřest ihned vkládáme do rozpálené pánvičky s olejem a smažíme zprudka po obou stranách. Pokud Vám těstíčko nedrží po celé délce chřestu, nic se neděje. Postupně jej přidejte na vrch chřestu, který je přímo na pánvičce. Těsto se pěkně spojí a zapeče.

Ihned servírujeme např. se zeleninovým salátem, vařenými bramborami, nebo jako my doma se "Svěžím bramborovým salátem s bylinkami."

Přeji dobrou chuť 

Zelený chřest v těstíčku
Zelený chřest v těstíčku