Ovesná kaše s jablkem a arašídovým máslem
Počet porcí : 2 porce
SUROVINY :
- 90 g ovesných vloček
- 300 ml vody + 100 ml vody na zředění
- 2 polévkové lžíce konopných semínek
- 2 ks červených jablek
- 2 čajové lžičky arašídového másla
- Skořice dle chuti
- Med dle chuti - já jsem použila 2 čajové lžičky
POSTUP :
Do rendlíku vložíme vločky, zalijeme je 300 ml vody a dáme vařit. U nás doma používáme lámané vločky a ty stačí vařit chvíli. Od varu to trvá cca 5 - 8 minut. Po uplynutí 5 minut vždy naliju zbývající 100 ml vody a nechám na vypnutém sporáku dojít.
Nyní už budeme jen servírovat. Na talíř dáme polovinu uvařené kaše, omyté a nakrájené jablko, 1 lžičku arašídového másla a posypeme skořicí. Poté celou kaši polijeme medem nebo jiným sladidlem a posypeme 1 polévkovou lžící konopných semínek.
Tuto snídani opravdu miluji, protože je rychlá, snadná a obsahuje vše co má obsahovat zdravý talíř.
Samozřejmě obměňuji oříšková másla a ovoce dle chutí nebo zásob doma.
Dobrou chuť