Ovesná kaše s jablkem a arašídovým máslem


Počet porcí : 2 porce

SUROVINY :

  • 90 g ovesných vloček
  • 300 ml vody + 100 ml vody na zředění
  • 2 polévkové lžíce konopných semínek
  • 2 ks červených jablek
  • 2 čajové lžičky arašídového másla
  • Skořice dle chuti
  • Med dle chuti - já jsem použila 2 čajové lžičky

POSTUP :

Do rendlíku vložíme vločky, zalijeme je 300 ml vody a dáme vařit. U nás doma používáme lámané vločky a ty stačí vařit chvíli. Od varu to trvá cca 5 - 8 minut. Po uplynutí 5 minut vždy naliju zbývající 100 ml vody a nechám na vypnutém sporáku dojít.

Nyní už budeme jen servírovat. Na talíř dáme polovinu uvařené kaše, omyté a nakrájené jablko, 1 lžičku arašídového másla a posypeme skořicí. Poté celou kaši polijeme medem nebo jiným sladidlem a posypeme 1 polévkovou lžící konopných semínek.

Tuto snídani opravdu miluji, protože je rychlá, snadná a obsahuje vše co má obsahovat zdravý talíř.

Samozřejmě obměňuji oříšková másla a ovoce dle chutí nebo zásob doma.

Dobrou chuť