Polévky

 

Druhů cuket máme několik. K nejvíce pěstovaným a konzumovaným patří druhy s různými odstíny zelené barvy slupky, světlými skvrnami a žluté. V tomto receptu jsem použila žlutou cuketu. Chuťově se nijak neliší od klasické zelené cukety. Jde jen o barevný kontrast s červenou čočkou. Cuketa je hodně oblíbená zelenina a pro hubnutí úplně ideální. Má...
Červená čočka je skvělá potraviny. Nejen, že se dlouho nevaří, ale obsahuje vysoký podíl bílkovin, železa, selenu, fosforu, vitamínu B6 atd. Je to luštěnina, která nenadýmá a je lehce stravitelná. Za mě nejlepší kamarád červené čočky je zázvor, kari a mrkev. Proto tuto polévku musíte vyzkoušet. Spojení těchto surovin je kouzelné, chuťové pohárky...
Tato polévka je jednodušší a hlavně domáčtější verzí asijské polévky Pho. Kdo miluje asijskou kuchyni, tak tento recept musí zkusit. Je snadný a rychlý, skvěle zahřeje v chladných dnech a plně zasytí.