Smažené, pečené, vařené... 

U nás doma milujeme indickou kuchyni. V podstatě bychom ji mohli jíst každý den a celý den. Milujeme ty výrazné chutě, ostrost a tu vůni použitého koření, která vám rozvoní celou kuchyni. Mohli jste si již všimnout, že používám velice výrazné koření a ve velkém množství používám koření, které je velice typické pro indickou kuchyni i v jiných mých...
Trochu té tzv. klasiky na nedělní oběd neuškodí. Vždycky když začne sezóna nových brambor, mám neuvěřitelnou chuť si je uvařit s čerstvou petrželovou natí a s nějakým smaženým kouskem. To jsou ty zvyklosti z dětství. Když jsem totiž byla malá, téměř pokaždé se k prvním novým bramborám udělal smažený řízek a okurkový salát. No a já si to pokaždé...
Tato dobrota je pro milovníky sladkých obědů, máku nebo jahod. Já osobně moc sladké obědy nemusím, ale tuto naprosto lahodnou záležitost si jednou za čas udělat musím. Mák doma milujeme, takže diskutovat o makových knedlíčcích je úplně zbytečné. Navíc jsou tyto knedlíčky udělané z tofu, takže nemusíte řešit bílkoviny. A když k tomu přidáte...
Černá čočka Beluga je opravdu výborná potravina. Obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny a minerálních látek. Navíc je to naprosto úžasná luštěnina, která obsahuje ze všech luštěnin nejvíce železa, je dobře stravitelná a nenadýmá. A pokud jste blázni do indické kuchyně stejně jako my u nás doma tak musíte tento recept vyzkoušet. Je vhodný nejen...
Zajímalo by mně jestli existuje někdo kdo nemá rád smažené, obalované jídlo. Obzvláště když je Česká republika proslulá velkou konzumací smaženého sýra :)). Tento recept je právě pro milovníky takovýchto jídel jako dělaný. Těstíčko je bezlepkové, takže si na něm mohou pochutnat i celiaci. Já mám chřest raději v čerstvé a svěží podobě, ale na chřest...
Další skvělý recept na tuto výbornou zeleninu. V receptu "Chřestová omáčka na těstoviny" jsme použili zelený chřest se kterým není taková práce a má výraznější chuť. V tomto receptu použijeme bílý chřest. Ten se musí oloupat, ale i tak to stojí za to. Recept vypadá možná složitě, ale ve skutečnosti až tak moc složitý není. Pro všechny kdo se...
Tento recept u nás doma opravdu milujeme. Upřímně, je to ta nejčastější úprava lilku, kterou dělám. Je jednoduchá, rychlá a chuťově výborná. Kombinace pasírovaných rajčat a italských bylinek s lilkem je naprosto skvělá. Pokud neznáte, musíte 100 % vyzkoušet. Tento recept nejčastěji kombinujeme se šťouchanými bramborami nebo bramborami pečenými ve...
Recept nemusí být vždy složitý, na dvě stránky A3 a ze surovin, které jen těžko seženete, aby byl chutný. Až vyzkoušíte tento recept na zapečené cuketky, sami uznáte, že ne nadarmo se říká: "V jednoduchosti je síla". V dnešní době je opravdu někdy zapotřebí uvařit něco rychle. Uzený tempeh je nejen zdravou alternativou živočišných bílkovin, ale i...
Červená čočka je skvělá potravina. Nejen že obsahuje vysoký obsah bílkovin, ale také se nemusí vařit dlouho ani namáčet dopředu. Indický dhal zní na první pohled složitě. Nejtěžší na něm je ho správně dochutit. Koření přidávejte postupně, času na to je dost při vaření, protože indická jídla se opravdu vaří na malém ohni delší dobu.
Tato varianta bezmasého guláše je prostě skvělá. Fazole a brambory Vás zasytí, chilli papričky zase hezky rozproudí energii v těle.
Možná si každý myslí, že thajské kari je složité jídlo. Musím Vás vyvést z omylu, je to velice snadné, rychlé a chutné jídlo. Ten kdo má rád nové chutě, by měl vyzkoušet i tento recept.