Tapioková kaše s kokosovým mlékem


Počet porcí : 4 porce

SUROVINY :

  • 110 g tapioca perel
  • 540 ml vody
  • 400 ml kokosového mléka v plechovce
  • 200 ml kokosového domácího mléka nebo od Alpra
  • 3 polévkové lžíce agáve sirupu

Na ozdobu

  • 2 ks manga
  • Kokosové chipsy
  • 4 polévkové lžíce konopných semínek


POSTUP :

V první řadě si dáme tapioky do misky a nalijeme k nim 540 ml vody. Takto namočené tapiokové perly necháme alespoň 8 hodin, nejlépe však přes noc.

Druhý den perly přelijeme do hrnce, osladíme a přidáme oba dva druhy kokosového mléka. Takto vaříme na mírném plameni cca 10 -15 minut. Perly začnou měnit barvu z bílé na průhlednou. Pozor na připálení. Perly se musí často míchat od spodu hrnce.

Nyní můžeme servírovat. Na talíř vložíme 1/4 tapiokové kaše, posypeme konopnými semínky, kokosovými chipsy a nakrájenou 1/2 manga.

Tuto kombinaci máme doma nejraději, ale v podstatě můžete servírovat s čím jen chcete.

Dobrou chuť